• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP se divi Novaku, znaju kako je krenuo: Sjetili se rečenice koja mu je počela karijeru i priznali - niko nije kao on!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković danas postaje najbolji teniser svih vremena.

 novak-djokovic-jelena-gencic-5-godina Izvor: YouTube/Milan Marijanac

Danas je dan kada cijeli svijet priča o Novaku Đokoviću! 

Pao je rekord za koji se mislilo da nikada neće, Rodžer Federer više ne drži prvo mjesto po broju nedjelja na čelu ATP liste, već je to Novak Đoković! 

Možda će vas zanimati

Srbin je stigao do 311. nedjelje na vrhu, a sve je počelo u junu 1992. godine. Mršavi petogodišnjak je tada na Kopaoniku gledao jedan juniorski kamp, a Jelena Genčić ga je vidjela kako viri preko ograde i pozvala ga na teren. 

ATP se na svom sajtu u velikom tekstu posvećenom srpskom teniseru prisjetio kako je Jelena Genčić uvidjela talenat i krenula da ga brusi kako bi svijetu podarila najboljeg ikada.

Ona je i ranije radila sa velikim talentima,. "otkrila" je Moniku Seleš, a odmah je znala šta vidi pred sobom. Kako navodi Kris Bouers u svojoj knjizi "Novak Đoković: Sportski državnik", Jelena Genčić je odmah otišla do restorana koji su držali roditelji budućeg svjetskog broja 1!

"Imate zlatno dijete!", rekla je, a mislila je - bukvalno! 

"Do 17. godine biće u Top 5 na svijetu", tada im je predvidjela Jelena Genčić. 

To se nije ostvarilo, jer je Novak sa 17 godina bio 128. na svijetu. Malo je kasnije došao do šampionske forme, a od 2011. godine do sada je skupio 311 nedjelja na mjestu broj 1, a za to vrijeme je samo jednom ispao iz Top 5!

"Zlatno dijete" je tri decenije kasnije postalo najveći teniser u istoriji. Iako predviđanje nije bilo tačno, Novak nije postao Top 5 igrač do 17. godine, ono se itekako obistinilo. 

Kako se navodi u tekstu ATP-a, Novak je prije svega stigao do toga jer niko nikada na teniskom terenu nije imao takvu glad za pobjedom. 

"Isti kvaliteti koje je Genčićeva uvidjela na prvom treningu su oni koji su mu omogućili nevjerovatnu karijeru: rad nogu, koncentracija, ali prije svega glad za pobjedom. Samo 26 igrača je došlo do prvog mjesta ATP liste otkada je ona uvedena 1973. godine. Uz dužno poštovanje svima, niko nije imao takvu glad da ostane na vrhu kao Novak Đoković", ističe ATP u opširnom tekstu. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC