• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovoga je Đoković najbolji ikada: 10 ključnih brojki koje dokazuju da mu nema ravnog!

Autor Dragan Šutvić

On je najbolji ikada i tu nema spora!

 Novak Đoković 311 nedjelja prvi deset ključnih stvari Izvor: Profimedia

Novak Đoković je učinio ono što se smatralo za nemoguće i prestigao je Rodžera Federera po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste. 

Čak je i ATP morao da mu prizna da je veliki, a tu spora nema. Jednostavno brojke govore za sebe. Novak drži ogroman broj rekorda i ispisao je istoriju tenisa toliko puta.

A ovih 10 parametara jasno govori koliko je veliki! 

1 - Prvi je! 

Izvor: Profimedia

Počnimo od jednostavnog. Novak Đoković je prvi na ATP listi u ovom momentu i trenutno niko ne može da mu priđe, Dok se Medvedev i Nadal bore za drugo mjesto on je siguran na vrhu ATP karavana. 

2 - Dominacija u dvije decenije! 

Pit Sampras je devedesetih uspio da vlada tenisom 276 nedjelja, dok je Novak samo jednu nedjelju manje bio na prvom mjestu u drugoj deceniji dvehiljaditih. Ipak, Sampras je brzo pao sa čela u narednoj deceniji, a Novak ne planira! Već 36 nedjelja je prvi u dvadesetim godinama 21. vijeka, a taj broj bi bio i veći da 22 nedjelje ATP lista nije bila zamznuta. 

4 - Sva četiri grend slema odjednom! 

Iako su i Federer i Nadal uspijevali da osvoje sva četiri grend slema tokom svoje karijere, samo ih je Novak držao odjednom. Prije njega su to uradili Don Badž i Rod Lejver, ali složićete se, nije to baš uporediva era. 

5 - Pet puta je bio prvi! 

U pet navrata je Novak Đoković držao prvo mjesto na ATP listi. Najduže je vladao od jula 2014. do novembra 2016. godine kada je 122 nedjelje bio na vrhu. Trenutno je 36. nedjelju zaredom na čelu ATP liste. 

6 - Šest puta je završavao godinu kao prvi na svijetu! 

Izjednačio se sa Pitom Samprasom po ovom parametru, a ako nastavi da igra u ovom ritmu do kraja godine vrlo je vjerovatno da će oboriti i ovaj rekord i osamiti se na vrhu i po broju osvojenih završnih turnira. 

9 - Kralj Australije! 

Izvor: Profimedia/Nick Laham

Rafa je kralj šljake, a Novak kralj Melburna! On je deveti put osvojio Australijan open i naredne godine će željeti da dođe do dvocifrenog broja pehara na prvom grend slemu sezone. 

10 - Sjećate se 2015. godine?

Tada je Novak u jednoj godini pobijedio sve tenisere iz Top 10 na svijetu, to nikome nije pošlo za rukom u samo jednoj sezoni. 

14 - Osvojio je sve! 

Uzeo je 14 od 14 najvećih teniskih turnira! Dakle sva četiri grend slema, sve masterse i završni masters u sezoni. Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu to nije pošlo za rukom. Jedina titula koju Novak želi, a nikada je nije imao je ona olimpijskog šampiona. 

311 - Magični broj!

311 nedjelja na vrhu je srpski teniser! Mnogi su mislili da Federerov rekord po broju nedjelja na mjestu broj 1 nikada neće pasti, a evo, tri godine otkako ga je postavio on više ne važi. Kao što su neki već pisali, Đoković sistematski briše Rodžera iz knjige rekorda!

16.950 - Niko nikada kao Nole!

Nikome nije pošlo za rukom da u jednom trenutku drži toliko bodova na ATP listi. Ovaj rekord je jedan od onih za koje se smatra da ih je nemoguće oboriti, jer je Novak zaista u sezoni 2011. bio nepobjediv.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC