• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer imao meč loptu i izgubio, podsetili ga na Novaka: Našli mu 10 najbolnijih poraza, Đokovićeve pobede dominiraju!

Autor Nebojša Marković

Francuzi su dirali bolnu ranu Švajcarca, koji je rešio da se povuče sa turnira u Dubaiju.

 novak-djokovic-rodzer-federer-mec-lopta-vimbldon-us-open-top-10-doha Izvor: Profimedia/Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndicatio

Rodžer Federer je završio učešće na ATP turniru u Dohi već u drugom meču od povratka na teren!

Posle 13 meseci ne igranja, Federer je bio poražen od Nikoloza Basilašvilija uprkos tome što je imao meč loptu, a sada je odlučio da neće igrati u Dubaiju!

Možda će vas zanimati

Naime, Federer je posle tri seta i velike borbe izgubio od Gruzijca. To mu je bio 24. poraz u karijeri u kojem je imao meč loptu, a posle meča je izjavio da će u naredna 24 sata odlučiti hoćemo li ga naredne sedmice gledati na terenu u Dubaiju.

Sada je stigla i jasna poruka Švajcarca:

"Bilo je divno što sam se vratio na ATP turnire, uživao sam u svakom minutu provedenom na terenu u Dohi. Velika zahvalnost timu koji mi je pomogao da dođem do ovde. Ipak, odlučio sam da je bolje da se ponovo vratim treninzima i stoga neću igrati u Dubaiju naredne nedelje"; napisao je Federer na svom Twitter profilu.

Povodom njegovog poraza, francuski "Eurosport" je na svom sajtu objavio listu top 10 poraza Rodžera Federera u mečevima u kojima je imao meč loptu i sva tri takva poraza od Novaka Đokovića našla su svoje mesto na njoj!

Na 10. mestu je njegov prvi takav poraz u karijeri, od Tima Henmana u polufinalu Beča 2000. godine, kada je imao dve meč lopte.

Na 9. mestu je Gael Monfis i polufinale mastersa u Parizu 2010. godine, kada je imao pet meč lopti, dok je osma pozicija poraz od Tomija Hasa na Australijan openu 2002. godine.

Mesto broj 7 je rezervisano za četvrtfinale Vimbldona 2018. godine i poraz od Kevina Andersona, a na šestoj poziciji je Indijan Vels iste godine i poraz od Huana Martina del Potra. A onda slede i mečevi sa Novakom.

Na 5. mestu je "prvi deo" trodelne sage Đoković - Federer, polufinale US opena 2010. godine kada je Novak spasao dve meč lopte.

Četvrto mesto je polufinale protiv Marata Safina na Australijan openu 2005. godine, a na trećoj poziciji je ponovo Novak - drugo polufinale US opena (2011. godine) kada je Đoković spasavao dve meč lopte na servis Švajcarca.

Drugi najbolniji poraz Federera u kojima je imao meč lopte je finale Rima 2006. protiv Nadala, kada je prokockao dve šanse, a onda sledi i onaj daleko najbolniji...

Finale, Vimbldon, 2019. godina. Federer na 8:7 u petom setu ima 40:15 na svoj servis protiv Novaka Đokovića. Ali to mu ni treći put nije dovoljno - Đoković pravi preokret i stiže do petog trofeja na vimbldonskoj travi.

Novak Đoković Rodžer Federer Vimbldon
Izvor: Youtube/ Wimbledon

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC