• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer napravio haos - ekolozi mu ne daju da gradi vilu: Zagađenje preti Ciriškom jezeru, nema popusta iako je legenda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne ide to tako lako u Švajcarskoj...

 ekolozi ne daju rodžeru federeru da gradi vilu Izvor: Profimedia, Profimedia/MySwitzerland.com / MEGA

Rodžer Federer gradi velelepnu vilu na svom imanju u Rapersvil-Joni (Švajcarska) na obali Ciriškog jezera, a bila bi odavno završena da se stalno ne dešavaju neki problemi - tako da je trenutno čitav projekat obustavljen.

S obzirom da je to kuća koja će biti na obali jezera, glas je digla ekološka organizacija "Akva Viva" pošto je utvrđeno da je zemljište imanja zagađeno građevinskim otpadom.

Možda će vas zanimati

Prvobitno su građevinci koji rade za Rodžera Federera da nema nikakve opasnosti od zagađenja jezera, ali su uprkos tome dali obećanje da će ukloniti takvo zemljište, međutim kako to nije urađeno na vreme i krenulo se u izgradnju bez toga - ekolozi su zabrinuti.

Da bi se radovi nastavili Federer će morati da prikaže kako će ta obala izgledati kasnije, a u međuvremenu je cela obala na ispitivanju zbog pomenutog otpada.

Postoji mnogo stvari koje koče projekat švajcarskog tenisera koji neće moći kako želi pošto je dosta stvari zaštićeno, poput trske, tako da to ograničava i mogućnosti Rodžera Federera kome ovo naravno nije jedina nekretnina - ima ih u Švajcarskoj, ali i u Dubaiju.

Iz organizacije "Akva Viva" su zadovoljni što je izgradnja stopirana, a i ekolozi će učestvovati u odobravanju ispravljenog projekta koji Federer uskoro treba da pošalje na proveru.

Prethodno je Federer bio na meti i Grete Tunberg, takođe zbog ekologije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC