• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka razapinju zbog lažne vijesti: Vrijeđaju ga i likuju zbog poraza, mreže se usijale a ovo je ISTINA!

Iako je nebrojeno puta dokazao da je jedan od najvećih sportista svih vremena, tretman medija, naročito zapadnih, prema Novaku Đokoviću je često nemilosrdan. O tome najbolje svjedoči situacija nakon poraza prvog reketa svijeta na Olimpijskim igrama.

 novak đoković prozivke kritike simon bajls Izvor: Profimedia

Priča počinje nakon dvije pobjede u istom danu prvog reketa svijeta. Do polufinala Olimpijskih igara prikazivao je sjajne partije u singlu i miks-dublu sa Ninom Stojanović, ali dežurnim kritičarima smetala je snaga volje Novaka Đokovića pa su tražili način da ga poremete.

Novinari su na jednoj od konferencija u Tokiju upitali Novaka da li osjeća pritisak zbog Zlatnog slema, da bi on objasnio kako je za njega "pritisak privilegija".

Možda će vas zanimati

 Oko tog očekivanog odgovora ne bi se vodila polemika da novinari francuskog "L'ekipa" nisu bez trunke srama Novakove riječi stavili u kontekst sa povlačenjem sa Igara jedne od najbolje sportiskinja svijeta Simon Bajls, iako je Đoković govorio isključivo iz svog ugla.

"Dok je američka gimnastičarka Simon Bejls odlučila da se povuče sa dva takmičenja na Olimpijskim igrama da bi sačuvala svoje mentalno zdravlje, Novak Đoković rekao je u srijedu da je pritisak 'privilegija'", napisali su oni.

Proslavljena atletičarka Simon Bajls povukla se zbog mentalnog zdravlja i prevelikog pritiska, ali Novaka niko nije pitao za nju i njeno odustajanje!

Da sve bude gore, Francuzi su izmijenili tekst, jedan od novinara se izvinio, ali Đokovićevi "hejteri" i dalje koriste staru verziju teksta i potpuno pogrešan kontekst da ga osude nakon poraza.

Jedan od sramnih tvitova glasi "Novak Đoković je rekao da je Simon Bajls odustala jer nije mogla da izdrži pritisak. Danas on nije bio hladnokrvan, slomio je dva reketa, odglumio povredu i povukao se sa meča miks-dubla zato što nije znao da podnese pritisak", napisao je nakon Novakovog poraza u borbi za bronzu jedan od kritičara.

Iako smo navikli da kada mu na terenu ne ide, Novak jednostavno mora da iskali bijes i zna da baci reket što rade gotovo svi teniseri u nekim trenucima, to i dalje nekima smeta. Nakon ružnih riječi kojih se naprimao nakon poraza, internetom su kružile i strašne karikature.

Lažna vijest o komentarisanju atletičarke otišla je toliko daleko...

Nevjerovatno je da su kritičari jedva dočekali poraz svjetskog broja jedan kako bi priču koja je dokazano neistinita povezali sa tim što je izgubio. Iako o uspješnoj Amerikanki nije rekao ni riječ, očigledno da je nekima to bio odličan šlagvort da nakon Novakovog neuspjeha nastave sa prozivanjem.

Izvor: Profimedia

Sve to još više iritira ljude koji prate karijeru Novaka Đokovića, jer znaju da je srpski as neko ko izuzetno ceni svakog sportistu. Tome svjedoče i fotografije iz Tokija koje pokazuju koliko prvi reket svijeta gaji poštovanja prema kolegama.

Nakon lažnih optužbi na račun gimnastičarke i njenog mentalnog zdravlja, isplivala je i fotografija iz 2016. godine, koja je još jedan nepobitan dokaz koliko je priča o "prozivkama" Simon Bajls neistinita. Na toj fotografiju su dva velika šampiona, upravo srpski as i mlada Amerikanka.

I nije to samo poštovanje prema kolegama što ga čini sjajnim sportistom. Naomi Osaka imala je problem sa pritiskom od medija, a da li se sjećate ko je prvi podržao Japanku da se povuče na kratko?

Da, to je Novak Đoković.

Medalja možda nije tu, ali je tu snaga koju prvi reket svijeta ima jer koliko god bio dobar neko će osporavati. Na sreću, uvijek su tu i oni koji znaju da prepoznaju vrline kod srpskog asa.

"Moram reći, žao mi je Novaka Đokovića večeras. Očigledno je danas mogao da djeluje bolje, ali mora da su za njega bila prilično u*rana 24 sata. Osim toga, ova smiješna ideja da je on Simon Bajls 'držao predavanje' o suočavanju sa pritiskom je besmislena, pustite ga na miru...", napisao je jedan od novinara.

I to je sve što treba reći nakon što je Đoković završio učešće na Olimpijskim igrama. Ne vrijeđa druge sportiste, ne drži lekcije mladim sportiskinjama pogotovo ne šampionki kakva je Bajls već je tu da ih podstakne na bolje.

"Pustite ga na miru...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC