• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri, učite od Savića! Njegove riječi moraju svi da pročitaju: Podsjećajte me na neuspjeh, ništa nema bez kritike!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Savić je jedan od najvećih vaterpolo trenera svih vremena baš zato što zna da se nosi sa kritikom i zato što je i sam samokritičan.

 vaterpolo dejan savić podsjećajte me na neuspjeh Izvor: MN PRESS

Dejan Savić je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije od 2012. i sa njom je napravio mnogo uspjeha. Posljednji u nizu je zlato sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali nije sve tako bajno počelo za njega na klupi "delfina".

Istrpeo je kritike, prihvatio odgovornost, "zasukao" rukave i pokazao da nije sujetan. Nisu ga ni fantastični rezultati svih ovih godina digli u nebesa, pa mu zato nije problem da priča i o stvarima koje su bile loše - kao što je recimo slučaj sa Svjetskim prvenstvom iz 2013.

Možda će vas zanimati

"Delfini" su bili slabi na tom turniru i završili su tek kao sedmi, ali to je bila prekretnica ove generacije - i zato Saviću nikada nije problem da govori o tome. I drugi treneri bi mogli mnogo da nauče na tome...

"I treba da se vraća uvijek na taj neuspjeh. To je izuzetan primjer svega što je uslijedilo poslije. To je trenutak kada moraš da ljoljneš u zemlju i da shvatiš gdje se nalaziš. A ne vječito da lebdiš u visinama i da misliš da si nepobjediv", ispričao je Dejan Savić u velikom intervjuu za "Nedeljnik".

"Ta 2013. je izuzetno bitna godina jer je to prije svega meni bio ozbiljan šamar, nadam se i igračima, da shvatimo da uvijek moraš da kreneš od nule, a ne kao šampion".

Istina, nema Savić pritisak kao neki drugi treneri, malo ko bi se od "sedam miliona selektora" usudio da kaže da bi nešto bolje uradio od selektora vaterpolista...

"Možda ne znaju pravilaha-ha. Srećom po mene je tako. Mene zaista ne zanima ko šta govori ili piše, i trudim se da ne čitam takve stvari. Naravno da uvijek ima ljudi koji misle da znaju bolje, ali to je dobro. Kritika je izuzetno važna, bez nje ništa ne bi valjalo", zaključio je Savić.

(MONDO/Nedeljnik)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC