• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak-Djokovic-Danil-Medvedev, finale US Open 2021
 Novak-Djokovic-Danil-Medvedev, finale US Open 2021

Novak izgubio finale i stao na korak od istorije! Ostao bez snage, zaplakao na kraju - Rus je bio savršen!

Novak Đoković nije uspio da ispiše istoriju i osvoji kalendarski slem, ujedno i 21. "mejdžor" u karijeri čime bi pretekao Federera i Nadala. Jednostavno, Rus je odigrao savršen meč i zasluženo je osvojio prvi trofej iz kategorije najvećih.

 Novak-Djokovic-Danil-Medvedev, finale US Open 2021 Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Novak Đoković nije uspio da osvoji 21. grend slem u karijeri i da poslije pola vijeka postane prvi teniser koji je došao do "kalendarskog slema" pošto je njegov protivnik u finalu US Opena, ruski teniser Danil Medvedev, odigrao zaista savršeno i zasluženo je došao do prvog "mejdžora".

Vidjelo se da je svježiji i da mu odgovara što igra pod pritiska, dok je s druge strane Đoković imao "planinu" na leđima, a na kraju se slomio i kada je vidio da je prvi put publika u Njujorku stala uz njega.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV 0:3 (4:6, 4:6, 4:6)

Rus je najveću prednost ostvario servisom, gotovo da je igrao bez greške i tu Đoković jednostavno nije mogao da mu parira, posebno jer nije bio svjež poput devet godina mlađeg kolege - tako da i kada bi dobro odigrao servis gem, Medvedev bi odmah odgovorio instant gemom u svoju korist.

U drugom setu je Novak imao nekoliko šansi da Medvedevu oduzme servis, međutim nije uspio u tome pošto je propustio svoje šanse, dok su dva brejka viška u trećem bila preveliki zalogaj.

Uspio je Đoković da vrati jedan brejk, djelovalo je da se Medvedevu "zatresla ruka", ali je uprkos tome osvojio US Open.

Vrijedi podsjetiti da je ova sezona bila izuzetno uspješna za Đokovića jer je osvojio tri grend slema i izjednačio se sa Federerom i Nadalom, pa će u Australiji imati šansu da ih pretekne.

0:32

KRAJ!

Medvedev je na kraju ipak pobijedio Đokovića - 3:0 (6:4, 6:4, 6:4)

Propustio je tako Novak šansu da osvoji 21. grend slem u karijeri, ujedno i da postane prvi poslije pola vijeka koji je došao do "kalendarskog slema", a Rusu je prvi put došao do "mejdžora". Nema sumnje, apsolutno zasluženo, odigrao je perfektan meč u Njujorku.

0:28

4:5 - IDEMO?

Cijeli stadion na nogama, Novak je osvojio još jedan gem, diže navijače i traži podršku za najveći preokret u istoriji sporta, a to ne može bez njihove podrške i potpune paralisanosti Medvedeva!

0:25

3:5 - BREJK!

Imao je Medvedev meč-loptu, ali onda je pritisak učinio svoje. Zadrhtala mu je ruka, publika je bila uz Novaka, a onda je napravio grešku Rus i dozvolio Novaku da mu vrati jedan brejk...

Izvor: Profimedia

0:19

2:5 - NOVAK JOŠ NE DA!

Težak gem, a sada Medvedev servira za veliku pobjedu...

0:16

1:5 - RUS NA GEM OD POBJEDE!

Sada je i Medvedev osjetio kako je Novaku ovdje godinama, aplaudiraju na duplu grešku Rusu, ali sada je i sreća na njegovoj strani jer je mreža presudila da umjesto 15:40 bude 30:30. I onda je potpuno ostao bez snage Đoković, svježina je veliki problem.

0:12

1:4 - IMA LI BUĐENJA?

Sada je Novak odigrao savršen gem, uspio je da bez po muke osvoji servis gem, ali sada slijedi ono najteže - potrebno je da dva puta oduzme servis Medvedevu da bi samo izjednačio rezultat... A već je izgubio dva seta, nema više pravo ni na jednu grešku!

Izvor: Profimedia

0:10

0:4 - SUROV JE MEDVEDEV!

I u ovom gemu je Novak bio bez šanse, sada je Rus na samo dva gema od najveće pobjede u karijeri.

0:06

0:3 - OPET BREJK!

Opet je promašio Novak, sada Medvedev ima DVA brejka viška.

Muk u Njujorku, Rus je sada zaista preblizu pobjede...

Izvor: Profimedia/Sarah Stier

0:01

0:2 - RUS KAO U TRANSU!

Nevjerovatno kako igra Medvedev, Novak je ponovo bio blizu, ali nedovoljno. Sve važne poene je dobio Rus, snalazi se sada i na mreži kao da je najbolji u tom segmentu igre, pa je Đoković propustio veliku priliku da mu se revanšira za brejk i to odmah.

23:55

0:1 - BREJK!

I opet brejk za Rusa, ponovo je iskoristio Novakovu grešku. Đoković ima i previše strpljenja, ne dozvoljava mu Rus nikakvu šansu u ovom meču...

23:52

Javila se Šarapova!

Marija priželjkuje pet setova u finalu...

23:46

4:6 - RUS UZIMA I DRUGI SET!

Možda i najbolji gem je odigrao kada je bilo najvažnije, Medvedev i u drugom dobija 6:4 i sada je Novaku potrebno jedno od njegovih čuda...

Ako neko to može, onda je to Đoković!

Izvor: Profimedia

23:43

4:5 - KAO U PRVOM SETU!

Novak će imati još samo jednu šansu da ostane u ovom setu, Medvedev servira, a vidjećemo da li će mu bar ovoga puta malo "zadrhtati ruka". U prvom setu je bio perfektan, u drugom je pravio greške koje Novak nije koristio, a da vidimo da li će se bar malo uplašiti Rus.

23:38

3:4 - VRAĆA SE!

Lako je osvojio Medvedev gem na svoj servis, da bi potom Đoković imao dosta problema i suočio se sa 0:30, da bi potom zablistao i osvojio je gem na svoj servis...

Hoće li publika dati još veću podršku?

Izvor: Profimedia

23:27

2:3 - BREJK!

Veliko slavlje Rusa u ovom gemu, imao je dvije brejk šanse, iskoristio je nervozu Novaka i počeo da se raduje kada je iskoristio svoju šansu...

Mora da se probudi Novak dok ne bude prekasno!

23:23

2:2 - UF!

Šta smo sve vidjeli u ovom gemu...

Novak je imao dve brejk šanse, napadao je drugi servis Medvedeva, međutim čula se muzika usred poena tako da je ponovljen. Tek onda je Novak pobesneo, prvo je sočno opsovao, a onda razvalio reket na paramparčad da bi Medvedev iskoristio njegov bijes i osvojio gem duži od devet minuta.

23:11

2:1 - DOBRO JE!

Žilav je Rus, uspio je da forhend vinerom dođe do šanse za novi brejk, ali se Novak sada "iščupao" odličnim prvim servisom, pa onda as poenom došao do gem loptice. Natjerao je Rus potom Novaka da još ostane na terenu, da se potroši za svaki poen, ali odahnula je publika u Njujorku kada je "zakucao" smeč.

Izvor: Profimedia

23:03

1:1 - JAO, JAO, JAO!

Konačno se "zadrmao" servis Rusa, napravio je greške, Novak je dobro riternirao i odmah došao do tri brejk šanse, ali nije ih iskoristio zbog čega je vrlo pobjesnio i počeo da se udara po nogama. Odmah poslije toga kao iz katapulta servisi Medvedeva koji se "nudio" Đokoviću u ovom gemu.

Morao je to Srbin da iskoristi, ovo je zaista bila nevjerovatna šansa...

22:59

1:0 - DOBAR START!

Novak je poveo u drugom setu i to bez izgubljenog poena. Znatno čvršći početak nego u prvom, sada je odmah autoritativno pokazao rivalu da se i on pita...

Ali, Medvedev je do sada osvojio 20 od 23 poena na svoj servis. Zaista nadmoćno!

22:57

Surova statistika prvog seta... Pogledajte samo servis!

22:53

4:6 - SET ZA MEDVEDEVA!

Savršeno igra u ovom setu, bez greške je poveo 1:0!

Ipak, dobra stvar je da je Đoković izgubio već četiri puta na US Openu prvi set i opet je uspijevao da dobije meč poslije toga, pa se nadamo da je ovo još jedan takav slučaj.

22:51

4:5 - IZDRŽAO JE NOVAK!

Naleti opasnog Medvedeva u ovom setu, dobro je čitao servis Đokovića, uspijevao da vrati lopticu "pod noge", ali snašao se Novak i obezbijedio sebi makar još jednu šansu u ovom setu. Može li da zaustavi nestvarni servis Rusa koji je odigrao set bez greške?

22:46

3:5 - STRAŠNO!

Servisi koje je Rus "ispalio" do sada su zaista nevjerovatni. Novak je samo u jednom poenu u ovom gemu uspijevao da igra tenis, Rus udara 200 km/h i na drugi servis...

22:43

3:4 - SVE BOLJI NOVAK!

Popravio je zaista servis Novak, sada je izgubio samo jedan poen i to jer je bio nestrpljiv, a sve brže i on "završava" svoje servis gemove. Ipak, taj jedan brejk je za sada drastičan tas na vagi...

Izvor: Profimedia

22:40

2:4 - RUS JE NEUMOLJIV!

Tek drugi poen na servis Medvedeva je osvojio Đoković, a Rus je "raspalio" publiku sa dva smeča kojima je osvojio i četvrti gem na meču, ne dopušta Novaku nikakvu šansu da mu se približi.

22:36

2:3 - UZVRAĆA NOVAK!

I on je dobro zagrijao servis, konačno dobija lak gem i odlazi na mali predah. Počeo je znatno bolje da servira, ali Medvedev ima brejk viška i već vidimo da mu je teško oduzeti servis jer je kao mašina...

22:34

1:3 - RUS BLISTA

Savršeni servisi Medvedeva na "T" liniju, tri puta Novak nije mogao da vrati, a onda je promijenio tehniku i potom dobio lak poen na mreži nakon riterna srpskog tenisera.

Zaista igra zadivljujuće.

22:31

1:2 - IDEMO!

Servis nikako ne služi Novaka, odmah je Medvedev došao do dvije brejk šanse, ali onda se Đoković probudio i prvo na mreži pokazao da je majstor tenisa - da bi onda KONAČNO pogodio pravi prvi servis, dvaput! Komentator na Eurosportu je fino konstatovao: "Publika nikada nije ovako navijala za Novaka u Njujorku".

I neka tako nastave...

22:26

0:2 - POTVRĐUJE BREJK!

Dobra igra Medvedeva na startu meča, a posebno dobro ga služi servis. Uz pomoć njega je stigao do velike prednosti, a čak ni Novakov ritern nije pokvario njegove planove u drugom gemu ovog meča...

22:20

0:1 - LOŠE! BREJK!

Loš početak meča za Novaka. Djelovalo je da je Medvedev malo nervozniji, ali je potom uspio da dobije dva teža poena kojima je natjerao Đokovića da igra "na razliku". A onda je stigao i do brejk šanse pošto je jedna Rusova lopta bila za milimetar u terenu, dok je Novakova za isto toliko bila van...

Uvukla se nervoza pod kožu Đokoviću, pa izbacuje loptu van terena i dozvoljava Rusu da povede!

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

22:17

Počinje istorijski meč!

22:17

Mekinro je za Novaka!

Normalno...

22:15

Pitamo vas dok još nije počelo...

22:12

Glavni sudija je Dumusoa!

22:09

Djeluje kao da će Novak imati veliku podršku u finalu US Opena, bar prema reakcijama kada je izašao na teren "Artur Eša". Samo posebni će večeras imati šansu da gledaju istoriju uživo...

22:08

"Uzbuđen sam, sve se svelo na jedan meč, na finale grend slema, imam sreće što sam tu i probaću da odigram najbolje što mogu. Igra se u pet setova, a Danil je jedan od najboljih tenisera na svijetu, spreman je za bitku, vidjećemo kako će sve proteći", kazao je kratko Novak.

Izvor: Printscreen/Eurosport

22:07

"Iskreno, moram da budem bolji nego u Australiji. To je bilo prelako za njega. Znam šta mogu, probaću da zaigram bolje, pa da vidimo šta mogu...", rekao je Medvedev pred meč sa Novakom.

22:02

Zagrijavanje!

21:59

JOŠ MALO I IZLAZE!

Novak se naravno zagrijava u hodniku...

21:58

I TIM NAVIJA ZA NOVAKA!

Aktuelni šampion US Opena Dominik Tim kaže da je Đoković zaslužio pobjedu i osvajanje "kalendarskog slema".

21:56

KAKVA CAR!

Rod Lejver je posljednji teniser koji je ostvario kalendarski slem, i to prije 52 godine, a večeras će biti u publici i navijati za Novaka Đokovića, pa makar to značilo da će mu "skinuti" rekord.

"Prvi ću mu čestitati", rekao je Rod Lejver.

21:53

"Igraću kao da mi je ovo posljednji meč u karijeri", poručio je Novak Đoković.

A znamo šta to znači!

Izvor: Profimedia

21:45

ŠTA KAŽE STATISTIKA?

Pogledajte kako su Novak i Danil igrali do finala...

21:37

Stižu navijači!

21:27

Trebalo bi da ima lijepu podršku Novak...

21:21

STIŽE!

Još oko četrdesetak minuta do finala...

21:19

ŠTA KAŽE VILANDER?

"Mislim da se Novak značajno popravio od prvog meča na US Opena, posebno protiv Beretinija i Zvereva. Sad je spreman da igra najbolji tenis na turniru...", rekao je Mats Vilander.

"Medvedev mora da izađe i da natjera Novaka da se natrči u prvih sat vremena i da se potom nada da će njegove noge izdržati četiri-pet sati. Obojica će vjerovatno imati sličnu taktiku, ovo će biti maraton", dodao je bivši švedski teniser za "Eurosport".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

21:15

ŠTA OČEKUJETE?

Glasajte u našoj anketi pred meč...

21:10

EVO NAVIJAČA!

Imaće Novak lijepu podršku u Njujorku...

21:10

KAKAV JE SKOR?

Đoković i Medvedev su do sada odigrali ukupno osam mečeva, a uspješniji je srpski teniser koji ima pet pobjeda. Posljednju je ostvario upravo u finalu Australijan opena kada je bez većih problema pobijedio Rusa (7:5, 6:2, 6:2), dok je prije toga Medvedev bio bolji na "završnom mastersu" u grupnoj fazi (6:3, 6:3).

Izvor: Profimedia

20:25

Stiže još snimaka!

Kako vam djeluje Novak?

20:11

VEĆ JE NA TERENU!

Novak je nekoliko sati pred meč odradio i trening na kome je spremao "finese" za Medvedeva.

Pogledajte!

18:27

Dobro došli u MONDO live!

Ovo je dan koji smo svi čekali - Novak Đoković igra za istorijski 21. grend slem!

U finalu ovogodišnjeg US Opena sastaju se Đoković i Medvedev, najbolji teniseri u 2021. godini, a susret neće početi prije 22 časa po centralnoevropskom vremenu.

Ako danas pobijedi Đoković, postaće rekorder po broju grend slem titula, a istovremeno će ostvariti i "kalendarski grend slem" što nije viđeno više od pola vijeka. Novak je ove sezone već osvojio tri grend slem titule, a ima šansu da osvoji i četvrtu u nizu...

S druge strane Medvedev je u karijeri izgubio dva grend slem finala i žarko želi da osvoji prvi "mejdžor".

Izvor: Profimedia

UKRATKO

  • Đoković - Medvedev 0:3 (4:6, 4:6, 4:3)
  • Novak nije uspio da osvoji "kalendarski" slem.
  • Medvedev je osvojio prvi grend slem u karijeri.
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kupi kalendar i upiši se u istoriju

Najnovije