• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da mi nije njega, odavno bih se slomio! Federer Rusu otkrio tajnu dugovječnosti, ali i to ga izdaje - ne može više! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Švajcarac radi sve da produži karijeru, ali svemu nekad dođe kraj.

 Nikolaj-Davidenko-otkrio-tajnu-Rodzera-Federera Izvor: Profimedia

Rodžer Federer i Rafael Nadal pokušavali su ove sezone da ugroze Novaka Đokovića, ali nisu bili ni blizu. Obojica su zbog povreda propustili veliki dio svojih sezona.

Neće se vraćati do kraja godine, a neki bivši teniski asovi ne vjeruju da će ova dva asa ikada moći da se vrate na najvećem nivou.

"Mislim da će biti teško Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru da se vrate poslije takvih povreda. Naravno, navijači će me prebiti zbog toga i reći da pričam gluposti. Možda će oni osvojiti nešto, ne kažem da će izgubiti sve mečeve... Ali ne mislim da potencijalno mogu da dobiju meč na pet setova. Mogu da igraju sat vremena i mečeve u tri seta", smatra Nikolaj Davidenko. 

Za sada se ne zna kada će se njih dvojica vraćati na teren, a do tada bi obojica mogla da ispadnu iz top 10 na ATP listi.

"Federer i Nadal će svakako pasti na ATP listi. Trenutno ne igraju i ne znam kada će uopšte na teren. To ne znamo i moramo da ih pitamo", dodao je on. 

Pogotovo je u problemu Rodžer Federer koga tijelo već izdaje. Davidenko je prije nekoliko godina razgovarao sa njim, ali sada je situacija drugačija. 

"Federer je već uradio sve, došao je do takvih visina. Pokušava da se dokaže sam sebi ili nekome da može da pobjeđuje i sa 40 godina. Razlika je velika, tijelo se umara, igrao je mnogo i mnogo se kretao. Prije nekoliko godina smo se sreli u Šangaju i pitao sam ga: 'Šta te sprječava da se povučeš?' On je rekao: 'Hvala bogu, fizički se još držim. Tijelo se trudi, ali da nemam kondicionog trenera odavno bih se slomio'", dodao je on. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC