• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga nije izvukla pouke iz prvog meča: Identičan pad, identične greške, ziceri nas skupo koštali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I igrači i trener Sloge iz Doboja svjesni da ni u drugoj utakmici nisu bili na visini zadatka protiv italijanskog Konversana.

 mondo u italiji sloga konversano izjave dejan vasilic mirko damjanović Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nadali su se u taboru Sloge iz Doboja da nakon eliminacije estonskog Viljandija mogu ponoviti nešto slično u drugom kolu EHFF Evropskog kupa protiv Konversana, ali italijanska ekipa ubjedljivo i zasluženo ide dalje.

Nakon pobjede u petak 31:24, šampion Italije savladao je Slogu i u revanšu igranom večeras 33:25.

Dvije slične utakmice u kojima je Sloga dozvolila protivniku da se razmaše, potom u momentima pružala veći otpor, ali nakon velikog broja promašenih zicera jednostavno nije mogla da napravi iznenađenje ni u revanšu.

"Otvorili smo utakmicu baš loše, oni su poveli 10:5, čvrstom odbranom smo se vratili, poveli i imali čak priliku da povedemo dva razlike. Ali izgleda nas sreća nije pratila. Nakon toga se desio taj pad u drugom poluvremenu, ne znam koji se to put već dešava, ali nadam se da će se prekinuti u narednom periodu", rekao je pivot Sloge Mirko Damjanović.

"Promašili smo dosta zicera, nismo imali koncentraciju, valjda je stigao i umor, mislim da ćemo to popraviti u narednom periodu i vratiti se pobjedama u Premijer ligi BIH“, dodao je on.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener dobojske ekipe Dejan Vasilić istakao je da njegov tim nije izvukao poeuke iz prvog meča u petak.

"Identičan pad, identične greške. Nažalost nismo izvukli pouke iz prve utakmice. Uspjeli smo se vratiti u igru nakon tog prvog poluvreena, otvorili smo drugo fantastično i poveli, imali napad za dva razlike, a onda ponovo par promašenih zicera. Konversano je to iskoristio, ovakve greške se ne praštaju ni u puno nižim ligama, a kamoli u Evropi. Nismo uspjeli da se vratimo poslije ovoliko grešaka u odbrani i u napadu. Mi moramo da nastavimo da se borimo u prvenstvu, ispravljamo greške i nadamo se da ćemo biti bolje", rekao je Vasilić.

Njegova ekipa loše je startala u prvenstvu i iz pet mečeva ima samo jednu pobjedu. Dobojlije žele da to promijene nakon završetka takmičenja u Evropi.

"U narednih 14 dana imamo tri veoma teške utakmice, ali moramo se dići, trgnuti i pokušati da dobijemo sljedeće tri utakmice. Ovo je jedna škola i nadam se da ćemo izvući pouke iz ova dva poraza", istakao je Vasilić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC