• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković dao 13 golova, ali Slogi to nije bilo dovoljno: Utakmica se ne igra 15-20, nego 60 minuta

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crnogorski internacionalac svjestan da je njegov tim podbacio u prvom meču protv Konversana, te da će morati da odigra znatno ozbiljnije i agresivnije u revanšu (18.30 časova).

 vladimir stanković 13 golova konversano - sloga doboj Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa Sloga je poražena od Konversana 24:31, pa će večeras od 18.30 imati svojevrsni "popravni ispit", u kojem će pokušati da napravi čudo i eliminiše italijanskog šampiona.

Sjajan u dobojskom timu bio je Vladimir Stanković, koji je postigao više od polovine Sloginih golova (13), ali šta to vrijedi kada nije imao raspoložene saigrače.

Možda će vas zanimati

"Iskreno, golovi su mi nebitni ako ekipa odigra loše i izgubi sedam razlike. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli 2:0 i imali šansu za nešto više, ali utakmica se ne igra 15-20, nego 60 minuta. Neshvatljivo je da nam se desi takav pad, da napravimo toliko gluposti i neozbiljnih šuteva. Imali smo zaostatak od četiri gola na poluvremenu, mogli smo u nastavku doći u situaciju da ih stignemo, jer čekala bi nas druga utakmica i u revanšu bi bilo sve moguće", svjestan je Stanković kakva je šansa propuštena da se dođe do pozitivnijeg rezultata u prvom susretu.

Naprotiv, desilo se suprotno, pa su Italijani u nastavku meča dodatno uvećali prednost.

"Ovako su oni vodili i 10 razlike, što prema meni nije realna slika Sloge. Mislim da možemo da odigramo mnogo bolje, čak i nakon veoma lošeg jučerašnjeg meča. Treba da pokažemo ozbiljnost i želju, da budemo svjesni da možemo. Je li sedam razlike mnogo? Vjerovatno jeste u ovom trenutku, ali vjerujem da ćemo iz svega izvući pouku, odigrati najbolje što možemo da nakon drugog meča barem budemo zadovoljni u svlačionici", poručio je 28-godišnji rukometaš rođen na Cetinju.

Svjestan je šta je potrebno promijeniti da bi "crveno-bijeli" u večerašnjem revanšu izgledali bolje na terenu. Slično treneru Dejanu Vasiliću, i Stanković smatra da je agresivnost potrebno podići na mnogo viši nivo.

"Treba promijeniti pristup igri i izaći na teren mnogo ozbiljnije. Ne može se desiti da se neozbiljno i neodgovorno krene na gol, da se šutira iz ničega. Treba da gradimo akcije do kraja, na sigurno, na 'glavu', što bi se reklo. Odbranu moramo podići na viši nivo i igrati mnogo agresivnije. Juče smo bili baš blijedi. Trebamo non-stop biti agresivni, da njima uđe voda u uši i da ne vide rješenje, kako bi se napravio bolji rezultat", ističe sjajni srednji bek Sloge.

Kako kaže, dug i naporan put nije ostavio traga na njega i njegove saigrače. Energije i snage imaju i za večerašnjih 60 minuta.

"Kad bismo tražili alibije, sigurno bismo ih našli, ali ne bih pričao o tome. Došli smo da igramo, ne osjećamo umor i ne fali nam energije, nego samo želje i odgovornosti kod svih igrača", zaključio je na krau Stanković.

Revanš meč Sloge i Konversana, u kojem će Dobojlije biti formalni domaćini, na programu je večeras od 18.30 u sportskoj dvorani "Pala San Đakomo" u Konversanu, predgrađu Barija.

Pogledajte fotografije sa jučerašnje utakmice...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC