• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beogradu se okupljaju najbolji boksera svijeta: Da Srbija svake godine ima bar jedno prvenstvo planete!

Autor Nemanja Majstorović

Borovčanin je ukazao da je nagrada za prvake svijeta u svim kategorijama 100.000 evra, da će za srebrnu medalju bokseri će dobiti 50.000 evra, a za bronzane medalje po 25.000 evra.

 Svjetsko olimpijsko prvenstvo u Boksu u Beogradu Izvor: Anadolija/Miloš Miškov

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izjavio je danas da će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u olimpijskom boksu u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra učestvovati 670 boksera iz 103 države, a da će u Beogradu boraviti ukupno oko 1.350 članova bokserskih reprezentacija, javlja Anadolija.

Možda će vas zanimati

Na konferenciji za novinare održanoj povodom tog prvenstva naveo je da će pored dvije srbijanske televizije, nacionalne Radio-televizije Srbije (RTS) i kablovske televizije Arena, mečeve Svetskog prvenstva prenositi još 39 televizija iz cijelog svijeta.

Borovčanin je ukazao da je nagrada za prvake svijeta u svim kategorijama 100.000 evra, da će za srebrnu medalju bokseri će dobiti 50.000 evra, a za bronzane medalje po 25.000 evra.

Naglasio je da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo u olimpijskim boksu koje se organizuje u ovom formatu i da sa novim rukovodstvom Svjetske bokserske organizacije (AIBA) boks doživljava "svjetsku renesansu".

Najavio je da će svečana ceremonija otvaranja biti izuzetno spektakularna sa vrhunskim audio i video efektima i najpopularnijim izvođačima sa Balkana i da će biti praznik sporta.

Naveo je da će zaostavština ovog prvenstva biti 1.000 bokserskih džakova, 2.000 bokserskih rukavica i 17 ringova, koji će biti podijeljeni lokalnim samoupravama u Srbiji, a da će od donacija iz Rusije biti izgrađen nacionalni trening centar koji će biti infrastruktura za razvoj boksa u Srbiji.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocijenio je da je organizovanje Svjetskog prvenstva dokaz da se događa renesansa srbijanskog boksa jer je Srbija došla u situaciju da od zemlje u kojoj je boks "skoro izumro" sada domaćin najboljim bokserima svijeta u amaterskoj kategoriji.

Naglasio je da je Beograd jedini grad u svijetu koji je dva puta bio domaćin Svjetskog prvenstva i podsjetio da je prvi put to bio 1978. godine, kada je Jugoslavija osvojila sedam medalja.

Dodao je da se sportski savezi ohrabruju da Srbija svake godine ima makar jedno svjetsko prvenstvo, ukazajući da će sljedeće godine biti održano Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani i da se nada da će Beograd uspjeti da svake godine ima makar jedno prvenstvo čime bi glavni grad Srbije bio dodatno promovisan.

Kapiten boks reprezentacije Srbije Vladan Babić istakao da je cilj te reprezentacije da se prevaziđu dosadašnji uspjesi srbijanskog boksa, ali se osvrnuo na to da na prvenstvu učestvuje mnogo učesnika iz velikog broja zemalja.

Rekao je da garantuje da će čitava reprezentacija Srbije dati sve od sebe i maksimalno se potruditi da učini što više.

Naveo je da se boks u Srbiji posljednjih nekoliko godina "polako vraća", a da je prethodno bio "u dubiozi" i naglasio da će bilo kakav značajniji uspeh ili medalja vratiti boks na stare staze.

Možda će vas zanimati

(MONDO.BA/AGENCIJE)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC