• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestok šamar za ATP - osnivač stao uz Novaka i isprozivao ih: Đoković je moralni vođa, divim se njegovim motivima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kada i osnivač ATP-a stane na stranu Novaka Đokovića, onda nema sumnje ko je u pravu!

 Osnivac-ATP-podrzao-Novaka-i-PTPA Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u centru pažnje ne samo zbog sjajnog tenisa koji igra, već i zbog njegove borbe za što bolji položaj profesionalnih tenisera. 

Osnovao je PTPA, organizaciju koja želi da veći udio novca od turnira ide slabije rangiranim teniserima, a sada je njegov napor pohvalio i Bob Grin, jedan od ljudi koji je učestvovao u formiranju ATP-a kakav je danas.

"Kao neko ko je lično učestvovao u kreiranju ATP turneje u sezonama 1988. i 1989. gledao sam sa interesovanjem na nerazumijevanje između ATP tura i nedavno formirane PTPA. Iako se divim motivima PTPA mislim da treba da teže većem cilju", rekao je Bob Grin.

On smatra da PTPA treba da se bori da teniseri koji je podržavaju uđu u tijela ATP-a, a podsjeća i na originalni plan sa kojim je organizacija napravljena.

"Nepoznata ili zaboravljena činjenica je da je originalni plan bio da se novac podijeli 50/50 sa direktorima turnira. ATP je bio pred bankortom 1989. godine i tadašnji direktor ATP-a Hamiton Džordan je pristao na taj kompromis jer je organizaciji bio potreban novac", otkrio je sada Grin, 

Nekadašnji 39. igrač svijeta sada kaže da je taj kompromis "oduvijek bio Ahilova tetiva tura" i da rad Novaka Đokovića i PTPA to jasno pokazuje. 

"Teniser mogu i treba da kontrolišu novac koji se dobija od sponzora i TV prava i da odluče kako će biti podijeljen. PTPA prodaje tenisere jeftino kada pokušava da se nametne kao sidnikat, jer teniseri nisu radnici već su sam proizvod i zbog toga treba da imaju kontrolu", ističe on. 

Amerikanac koji je bio najbolji novi igrač svjetskog tenisa 1984. godine poziva sve da se uključe u borbu za bolji status tenisera. 

"Jasno je da je potrebno da se svi najbolji teniseri poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala uključe kako bi se napravio ujedinjeni front. Mi smo 1988. godine iza sebe imali skoro sve Top 10 igrača, a na tadašnjeg svjetskog broja 1 Matsa Vilandera smo gledali kao na moralnog vođu. To je uloga koju nadam se Novak Đoković može da preuzme. Ako se ujedine i bojkotuju nekoliko turnira to će biti dovoljno za promjenu", ističe Grin. 

Na kraju je priznao da se nada uspjehu Novaka i njegove ideje. 

"Reakcija ATP-a na neke prijedloge PTPA pokazuje koliko gledaju samo svoj interes i štete tenisu. Motivi PTPA su dobro zamišljeni, a njen cilj je da ispravi kompromise napravljene prije 30 godina. Ja se sigurno nadam da će PTPA to moći da uradi", zaključio je Grin. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC