• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski teniseri zbog Novaka promijenili zemlju: Rođeni u Subotici, osvojili Beograd, sad će igrati za Srbiju!

Autor Dragan Šutvić

Poslije skoro 15 godina života u Hrvatskoj riješili su da promijene državu za koju nastupaju.

 hrvatski teniseri će igrati za srbiju Izvor: MN PRESS

Dvojica hrvatskih tenisera odlučili su da više ne nastupaju za tu državu, već da od sada karijere grade pod zastavom Srbije. Reč je o blizancima Ivanu i Mateju (29) Sabanovu, vojvođanskim Hrvatima koji su rođeni u Subotici.

Oni su od 15. godine stanovnici Osijeka, a cjelokupnu seniorsku karijeru predstavljali su Hrvatsku. Ipak, sada je došlo vrijeme za promenu. Po njihovim riječima, veliki uticaj na tu odluku imao je Novak Đoković!

Možda će vas zanimati

"Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvijek, i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako mnogo. Svaki njegov savjet izuzetno je vrijedan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike učiti od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove, to je ono što nam je zaista trebalo", rekao je Matej Sabanov.

Ivan i Matej su baš u Beogradu upisali sjajan rezultat, pošto su na ATP turniru Serbia Open stigli do titule u konkurenciji dublova i to bez izgubljenog seta. Bili su iznenađenje turnira, a prijalo im je da nastupaju pred porodicom i prijateljima koji su ih bodrili u prestonici Srbije.

Veze braće Sabanov sa Srbijom su i dugogodišnje prijateljstvo sa srpskim teniserima. Na primjer, na Vimbldonu su Matej i Filip Krajinović, a Ivan i Dušan Lajović igrali u dubl konkurenciji. Pored njih, u odličnim su odnosima i sa drugim teniserima, pa nema sumnje da će se lako prilagoditi predstavljanju zemlje u kojoj su rođeni.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC