• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Đoković pričao na italijanskom, pa je zabrinuo sve - evo objašnjenja svega (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je prilikom davanja izjava rekao da bi "volio da igra tenis još dvije godine", što je zabrinulo sve.

 novak đoković izjava na italijanskom Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pobjedom startovao završni Masters u Torinu. U prvom kolu grupne faze je savladao Kaspera Ruda (Norveška).

Poslije nešto slabije igre u prvom setu, u drugom je podigao nivo igre i rutinski izašao na kraj sa mlađim protivnikom - 7:6 (6:4), 6:2.

Odmah poslije meča je srpski as šokirao svijet. Davao je izjave na italijanskom jeziku je rekao da bi "volio da igra tenis još dvije godine". To je zabrinulo mnoge. Međutim, objašnjenje svega je stiglo brzo, Novak je iskoristi izraz "paio" koji u bukvalnom prevodu sa italijanskog znači "dvije", ali može i da se prevede kao "nekoliko" odnosno "par". S obzirom da mu to nije maternji jezik, veća je vjerovatnoća da je želio da kaže nekoliko.

Bilo kako bilo, svjestan je i Novak da je mogao bolje da igra, posebno u prvom setu, ali da su veliku ulogu u tome imali uslovi za igru.

"Oporavio sam se poslije pada u prvom setu. On je odigrao neke dobre poene, ja sam odmah izgubio servis. Uslovi su teški, ako izgubite servis teško je vratiti se. Nekako sam uspio da ostanem tu, da se ne nerviram previše. Čestitam i protivniku, servirao je dobro. Imao sam dobar ritam svog servisa, nisam izgubio mnogo poena. To mi je omogućilo da više pritišćem njegov servis. Imao sam nekoliko lakih poena u taj-brejku i zadovoljan sam kako sam završio meč", rekao je Novak.

Možda će vas zanimati

 Upitan kada je posljednji put tako dobro servirao, prvo se nasmijao, pa je onda pričao u nešto ozbiljnjijem tonu.

"Prošle nedjelje u Parizu. Šalim se malo. Uložio sam mnogo rada i truda na tom udarcu, razumijem šta treba da popravim. Servis je najvažniji u igri, sve se dešava tako brzo, posebno kada su uslovi ovakvi kada su loptice brže. Morate da imate dobar i precizan servis i da osvajate svoje servis gemove. Upravo se to dogodilo. Ne mogu da garantujem da će svaki meč biti isti, ali mi se dopada ritam servisa."

Pojasnio je na kraju i koja je razlika između turnira u Torinu i onog u francuskoj prestonici koji je osvojio pobjedom protiv Danila Medvedeva.

"Visina je oko 300 metara, nije visoko, ali se to u tenisu osjeća. Loptica se ponaša drugačije nego u Parizu kada su bile sporije. Nije bilo tako lakih poena tamo, igralo se duže, ovde je brže. Morate da ostanete stabilni, jaki i da probate da igrate prave udarce kada za to imate priliku. Potrebno je i dobro konstruisati poene", završio je Đoković.

Dobro je krenulo. Pobijedio je, dobio je trofej za najboljeg igrača svijeta, pa je pohvalio i Piksijevu Srbiju i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC