• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju čekaju olimpijske vicešampionke! Selektor zna šta može da presudi - dvije stvari su najbitnije!

Autor Haris Krhalić

Selektor Uroš Bregar je pričao o Rusiji, narednom rivalu Srbije na Svjetskom prvenstvu.

 srbija rusija selektor izjave Izvor: MN PRESS

Upisala je Srbija dvije pobjede na dvije dosadašnje utakmice na Svjetskom prvenstvu. Rukometašice su savladale Poljsku i Kamerun.

Sljedeći rival u poslednjem meču prve faze u grupi je ujedno i najteži - Rusija.

Prolaz je ostvaren, ali Uroš Bregar i ekipa žele da se pokažu u najboljem svjetlu protiv vicešampionki Olimpijskih igara.

Možda će vas zanimati

"Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani protiv Poljske", rekao je Bregar.

Pratio je meč Ruskinja i Poljakinja i trijumf narednog rivala srpskog tima (26:23).

"Istina je da ne igraju dvije najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSKA i čeka nas jedan težak meč. Svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu, pa kako i svi treneri tako i ja želim da smo kompaktni, da smo jaki u odbrani sa puno kretanja. Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka odbrana i mislim da će to biti ključ pobede."

Duel sa Kamerunom je selektor iskoristio da malo "promješa karte" i da pruži šansu onim rukometašicama koje nisu imale veliku minutažu.

"Uoči utakmice na sastanku smo se dogovorili da je veoma bitno kako ćemo ući u meč. U uvodnim minutima nismo bili na nivou na kom smo željeli, a onda kada smo bili stabilni došlo je do rotacija, tako da smo neke odmorili, a neke druge devojke su dobile šansu koju su baš dobro iskoristile. Jeste da Kamerun nije bio težak protivnik, ali kada dobiješ šansu veoma je bitno da je iskoristiš."

Poslije duela sa Rusijom slijedi selidba u Granoljers i ukrštanje sa selekcijama iz grupe A gdje će takmičenje dalje nastaviti najverovatnije Francuska, Slovenija i Crna Gora.

"Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvijek ide na medalju, odnosno na zlato. Tu je i selekcija Slovenije. U nedjelju je Crna Gora pobijedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča", zaključio je Bregar.

Podsjećanja radi, poslije prve faze takmičenja po grupama tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest timova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC