• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je potrebno da Novak uđe u Australiju? Svi misle da je vakcina obavezna, ali za njega postoji drugi način!

Autor Haris Krhalić

Direktor ATP kupa je svojom izjavom jasno nagovijestio da ćemo najboljeg tenisera svijeta gledati i na Australijan openu, a to bi ipak moglo da znači nešto što mnogi naslućuju...

 šta je potrebno Novaku Đokoviću za Australijan open Izvor: Profimedia/Tennis Australia

Mnogo je spekulacija bilo prethodnih mjeseci oko toga hoće li Novak Đoković učestvovati na turnirima u Australiji, zemlji u kojoj je vakcinacija obavezna.

Sad je stigla potvrda - Đoković stiže u Australiju i igraće na ATP kupu, a mnogi veruju da to znači i da će braniti titulu na Australijan openu. Ipak, mediji u toj zemlji se i dalje pitaju da li je Đoković vakcinisan.

Australijski mediji su prethodnih mjeseci objavljivali sramne tekstove o najboljem teniseru svijeta, a ovoga puta "Herald San" se pita na koji način će Đoković ući u Australiju.

Možda će vas zanimati

Novak bi teoretski mogao da ode u Sidnej nevakcinisan (njegov status po tom pitanju je i dalje nepoznat), pošto u gradu u kojem se igra ATP kup ne važe ista pravila kao u Melburnu.

Pomenuti list navodi da bi Đoković, ukoliko nije vakcinisan, mogao da uđe u saveznu državu Novi Južni Vels, u kojoj se Sidnej nalazi, uz pomoć posebnog izuzeća i da potom provede 14 dana u karantinu. Navodi se i da bi Novak onda morao da stigne u Sidnej do 16. decembra ne bi li obavio obavezan karantin.

Ipak, takav scenario čini se malo vjerovatnim. Đoković je više puta govorio koliko je provođenje 14 dana u karantinu pred ovogodišnji Australijan open bilo za njega psihički naporno.

Izvor: Profimedia

Takođe, važna stavka je i da je istu opciju o pravilu izuzeća mogla da prihvati država Viktorija kada se u Australiji donosila odluku po pitanju. U Viktoriji se nalazi i Melburn, grad organizator Australijan opena, ali ta država je odbila pomenutu opciju. Zbog toga je za učešće na Australijan openu obavezna vakcina.

Direktor ATP kupa Tom Larner veruje da ćemo Đokovića gledati na Australijan openu.

"Očekujemo da svi koji dođu u Australiju, a igrači su svjesni uslova za ulazak u zemlji, tako da ako igraju na ATP kupu, očekujemo sve te igrače da igraju na Australijan openu", rekao je Larner, a "Brizbejn Tajms" je te riječi prenio uz snimke Novaka Đokovića, jasno aludirajući na Srbina.

Zvanične potvrde o statusu Đokovića po pitanju vakcine i dalje nema, ali brojni svjetski mediji ističu da ove informacije navode da je najbolji teniser svijeta već vakcinisan...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC