• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa kim je Novak gledao Zvezdu - poznati teniser bio u Pioniru: Trener mu Srbin, a on igrao protiv Srbije u Beogradu!

Autor Dragan Šutvić

Zajedno su ušli u halu i ispratili čitav meč Crvene zvezde i Barselone.

 crvena zvezda barselona đoković pospišil Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je ponovo bio na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde! Ušetao je u halu na ulaz ispred B tribine, krenuo ka svom mjestu uz sam teren i tek onda ga je primijetila Zvezdina publika. Nastao je delirijum u hali, a Đoković je vatreno navijao za crveno-bijele tokom celog meča.

Bio je prava podrška klubu koji nije uspio da savlada Barselonu u Evroligi, iako je podrška sa tribina bila na visokom nivou. Crveno-bijele je bodrio Novak, a mnogi nisu primijetili da je pored njega još jedan poznati teniser.

Možda će vas zanimati

U pitanju je Kanađanin Vašek Pospišil, igrač čiji su roditelji svojevremeno iz Čehoslovačke otišli na sjevernoamerički kontinent. On je Đokovićev saradnik u Asocijaciji profesionalnih tenisera, a imaju i veliko prijateljstvo.

Prethodnih godina zajedno su se borili protiv neravnopravne raspodjele novca u teniskom svijetu, a često su baš njih dvojica bili najglasniji u ratovima koje su teniseri vodili protiv ATP organizacije. Vašek je u toj borbi uvijek bio uz Đokovića.

Pogledajte fotografije Novaka i Vašeka iz hale:

Inače, Vašekove veze sa Srbijom nisu samo prijateljstvo sa Novakom.

Od 2019. godine njegov trener je Frank Dančević, nekadašnji kanadski teniser srpskog porijekla. Frenk je rođen u okolini Ontarija, ali je njegov otac iz Apatina. U tom mjestu na sjeveru Srbije prije nekoliko godina su se, u pravoslavnoj crkvi, vjenčali Frenk Dančević i njegova izabranica, srpska manekenka Nikolina Bojić.

Nekada 25. teniser svijeta igrao je protiv reprezentacije Srbije u Beogradu. Bilo je to polufinale Dejvis kupa 2013. godine, a on je nastupio u tri meča.

Poražen je u singlu od Novaka Đokovića (6:2, 6:0, 6:4) i Janka Tipasrevića (7:6, 6:2, 7:6), a u tandemu sa Danijelom Nestorom koji ima srpsko porijeklo savladao je Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca.

Nakon nekoliko godina ponovo je posjetio Beograd i sigurno će pamtiti meč Crvene zvezde i Barselone.

Pogledajte kako su se na kraju meča košarkaši Barselone fotografisali sa Đokovićem:

Pojedini igrači Barselone nekoliko puta prilazili su najboljem teniseru svijeta, dok je Nikola Mirotić imao kratak razgovor sa njim. Njih dvojica su se pozdravili, a zatim je najbolji igrač Barselone na društvenim mrežama ostavio poruku Novaku i navijačima Crvene zvezde.

A prišli su da mu se jave i igrači Crvene zvezde:

Na kraju su košarkaši srpskog šampiona dobili aplauze od najboljeg tenisera planete, a Novak ih je zajedno sa navijačima ispratio sa parketa.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC