• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovakav turnir nema veze s mozgom" - Legendarni Vuja pobjesnio zbog odluke: Otkažite Evropsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čovjek sa skoro 20 godina igračke i preko 25 godina trenerske karijere ima riječ!

 Veselin-Vujovic-trazi-otkazivanje-Evropskog-prvenstva Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Svojevremeno jedan od najboljih rukometaša svijeta, a danas već godinama trener u regionalnom rukometu Veselin Vujović nema dilemu - Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj treba otkazati. Popularni Vuja objasnio je svoje viđenje situacije kolegama iz Hrvatske, pošto je govorio za tamošnji "Index".

Po njegovom mišljenju, ne postoji razlog da se rukomet igra ukoliko će svaka od selekcija na turniru nastupiti bez šest-sedam standardnih igrača koji će iz karantina posmatrati mečeve.

Po mišljenju nekadašnje zvijezde Metaloplastike i Barselone ovakvo takmičenje gubi svaki smisao...

"Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest, sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vratiti na parket da igraju utakmice?", upisao se trener koji je nedavno napustio klupu Vardara, a prethodno je vodio banjalučki Borac m:tel.

Veselina Vujovića brinu i druge povrede koje bi mogle da se dese nespremnim igračima, ali i kvalitet rukometa koji neće biti na visokom nivou.

"To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda", zaključio je legendarni rukometaš.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj igra se od 13. januara, a gotovo sve selekcije su u katastrofalnom stanju samo nedjelju dana pred početak takmičenja. Ekipe imaju mnogo zaraženih igrača, a i oni koji se vraćaju iz karantina ne mogu odmah da treniraju punom snagom.

Ipak, djeluje da turnir za sada neće biti otkazan, ali ima još dovoljno vremena da se donese drugačija odluka i prekinu pripreme reprezentacija koje posljednjih dana muku muče sa testovima.

Podsjećamo, Srbija je u problemu sa korona virusom, a od juče i selekcija BiH, ali ništa bolja situacija nije ni u reprezentacijama Hrvatske i Francuske protiv kojih treba da igra srpski nacionalni tim u okviru grupne faze u Segedinu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC