• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se čovjek koji je sve smjestio Novaku: "Evo da li će Đoković igrati!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Konačno se oglasio čovjek koga svi smatraju krivim za Novakove muke u Australiji.

 Oglasio se Krejg Tajli krivac za Novakovo zaustavljanje Izvor: Profimedia/Twitter/9NewsMelb/Screenshot

Novak Đoković je četvrtu noć zaredom proveo u imigracionom centru, a u ponedjeljak po lokalnom vremenu, odnosu u noći između nedjelje i ponedjeljka po našem - saznaće da li ostaje u Melburnu ili će biti deportovan!

Razloga za potpuni fijasko ima mnogo. Đoković je dobio "medicinsko izuzeće" i sa tim dokumentom se pojavio u Australiji, ali zbog političkog haosa, kao i zbog "super agenta", prvo su ga maltretirali čitavu noć, a onda ga prebacili u "hotel" dok ne sazna odluku. Sada se prvi put od tog haosa oglasio i najodgovorniji...

Možda će vas zanimati

U pitanju je predsjednik Teniskog saveza Australije Krejg Tajli koji je Novaku Đokoviću dao uvjerenje da je za medicinsko izuzeće dovoljno da je u prethodnih šest mjeseci bio zaražen korona virusom.

Kao što se vidi u dokumentima, Novak je baš po tom osnovu i dobio izuzeće, ali onda je doživio pravi šok na aerodromu.

Od tada se Krejg Tajli "sakrio sa lica zemlje", a prvi put se pojavio tek ovog jutra gostujući na jednoj TV stanici u Australiji gdje je bilo vidljivo da mu je teško da govori o cijelom incidentu. Mucao je i teško se snalazio na pitanja novinara, ali je na kraju podržao Novaka Đokovića odbijajući da objasni ko je kriv.


"Od početka smo govorili da su apsolutni prioritet građani Australije. Za to smo uveli pravilo o vakcinaciji, sada je 97% tenisera vakcinisano, to je zbog naših mjera. Tokom toga uveli smo i medicinska izuzeća, bilo je konfliktnih informacija, hteli smo od početka da budemo ispravni, ali... Sve informacije koje smo imali i dali igračima su bili tačne. Radili smo sa viktorijanskim vlastima i one su dale dvije nezavisna medicinske komisije. Koga treba da krivimo? Nećemo nikoga. Postoji puno kontradiktornih informacija, svake nedelje smo pričali sa vlastima... Sve se dešava zbog promjene pravila", kazao je Krejg Tajli kome se nije dopalo što su mnogi njega okrivili.

"Da li sam ja kriv? Neću nikoga da krivim... Volio bih da Novak Đoković igra".

Tako misle i mnogi drugi, pa je ispred "hotela" u kome se Novak Đoković nalazi veliki broj navijača koji mu pjevaju i skandiraju, podršku dobija i iz Beograda, a gle čuda na njegovoj strani je čak i Nik Kirjos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC