• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni savez BiH pred početak EURO 2022: Podnijećemo krivične prijave zbog lažnog predstavljanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Švedske od 20.30 časova otvara Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

 RS BiH saopštenje - krivične prijave zbog lažnog predstavljanja Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pred sami početak turnira, iz RS BiH su se oglasili saopštenjem kojim su željeli skrenuti pažnju na zvanične kanale Saveza.

"Utakmicom protiv Švedske večeras za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine počinje Evropsko prvenstvo. Našim rukometašima i stručnom štabu želimo mnogo sreće u večerašnjoj, te u naredne dvije utakmice. Uoči večerašnjeg duela, dužni smo da obavijestimo javnost da se uvijek u toku okupljanja reprezentacije pojedinci pokušavaju predstaviti na društvenim mrežama kao zvanične stranice. Kao što ste dosad primijetili, posebno na ovom okupljanju, jedini zvanični profili na društvenim mrežama su oni na kojima možete pronaći zvanične izjave čelnika RSBiH, stručnih štabova svih reprezentacija i igračica i igrača BiH. Zbog toga molimo medije, naše sugrađane, sve ljubitelje i navijače rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine da kao jedine relevantne stranice na društvenim mrežama uzimaju one na kojima su zvanične izjave i zvanični dokumenti Rukometnog saveza BiH, a to su:

FACEBOOK: www.facebook.com/ruksavezbih
INSTAGRAM: www.instagram.com/rukometnisavezbih
TWITEER: twitter.com/savezbih

Za sve ostale stranice, koje se predstavljaju kao zvanične, ne odgovaramo. Protiv pojedinaca, koji vode lažne stranice rukometne reprezentacije BiH i Rukometnog saveza BiH biće podnesene krivične prijave u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, zbog lažnog predstavljanja. Rukometni savez BiH podnio je i zahtjeve za verifikacije stranica na društvenim mrežama, te vjerujemo da ćemo iste uskoro dobiti, a pojedincima, koji se lažno predstavljaju, neka je na čast što obmanjuju javnost, ali će za isto odgovarati i pred nadležnim organima", navedeno je u saopštenju RS BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC