• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" se nadaju prvoj pobjedi na Evropskom prvenstvu: Sad je šansa za pisanje istorije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Bosne i Hercegovine u subotu od 18 časova imaju priliku da protiv selekcije Češke ostvare prvu pobjedu na šampionatima Evrope.

 Rukomet (EURO) BiH - Češka, najava Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

"Zmajevi" su očekivano izgubili od Švedske na startu EURO 2022 u Bratislavi, u trećem kolu igraju protiv favorizovane Španije, a na prethodnom prvenstvu su poraženi od Norveške, Francuske i Portugala.

Zato se sam po sebi nameće zakljućak da je meč protiv Češke (18.00, TV Arena sport), najbolja prilika da izabranici Ivice Obrvana ispišu istoriju i zabilježe prvu pobjedu na šampionatima Evrope.

Istina, Česi važe za blagog favorita, posebno jer su pružili žestok otpor "crvenoj furiji" u prvom meču na EURO 2022, ali je BiH pokazala da može igrati protiv njih, što je potvrdila pobjeda u jedinom međusobnom duelu (23:24) prije nešto više od dvije godine.

Osim toga, selektor "zmajeva" Ivica Obrvan će danas moći da računa na oporavljene Mirka Hercega i Vladimira Vranješa, a velike su šanse da će zaigrati i Ivan Karačić, koji je trenirao po specijalnom programu.

Rukometaši BiH Ibrahim Haseljić i Josip Perić su istakli u najavi utakmice da što prije treba zaboraviti poraz od Švedske i dati maksimum u "duelu koja 'zmajevima' život znači", dok je selektor Obrvan uvjeren da će BiH izgledati mnogo bolje nego u prvoj utakmici.

Meč između BiH i Češke igra se u "Ondrej Napela Areni" u Bratislavi s početkom u 18.00, a direktan prenos je na TV Arena sport.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC