• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Francuska Srbija rukomet
 Francuska Srbija rukomet

Srbija ispala sa Evropskog prvenstva! Ništa od čuda, Francuska poslala "orlove" kući!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpska reprezentacija igrala do kraja, branila čast, ali ipak bila nemoćna protiv aktuelnog olimpijskog prvaka.

 Francuska Srbija rukomet Izvor: Profimedia

Reprezenacija Srbije euforično je iščekivala Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, ali je i na trećem uzastopnom takmičenju završila učešće u grupnoj fazi.

Desetkovana ekipa Tonija Đerone poražena je u utakmici odluke protiv Francuske 25:29 i nije imala ni šansu da iznenadi velikog favorita i aktuelnog olimpijskog šampiona. A, a za plasman u drugi krug bila je potreba pobjeda protiv "trikolora" od dva gola razlike.

Možda će vas zanimati

Korona je pravila haos selektoru i ekipi od okupljanja posljednjih dana 2021. godine, pa sve do samog turnira, kada je meč protiv Hrvatske popustio i startni bek, Petar Đorđić. Bez niza igrača, uključujući i povrijeđenog najboljeg rukometaša Evrope Petra Nenadića, reprezentacija Srbije nije mogla da napravi iznenađenje i da u "grupi smrti" eliminiše nekog od dva favorita.

Iako je u meču protiv Francuske teoretski ostala bez šanse, djeluje da je neuspjeh u subotu protiv Hrvatske ipak demoralisao srpske igrače, pa su u meč protiv "trikolora" pali pred prvim snažnijim udarcima Nikole Karabatića i drugova.

Kentan Mae dao je šest golova, Dika Mem pet, a golman Vensan Žerar je sabrao 12 odbrana (44 odsto udaraca) i potpuno "ušao u glavu" igračima Srbije. Izuzev uvodnih nekoliko minuta, Žerar i Mae prije svih su zadavali najbolnije udarce srpskom timu, koji je ipak sačuvao snagu da u završnici spriječi rezultatski debakl.

Uporni Bogdan Radivojević dao je sedam golova i nije se mirio sa ponižavajućim skorom na semaforu sve do završnice, kada ga je upristojio do konačnih "minus 4".

Na taj način, Srbi su ipak uzdignute glave napustili Evropsko prvenstvo, na kojem nisu napravili toliko željeni iskorak u odnosu na prethodna dva velika takmičenja. Međutim, ovi momci su u kvalifikacijama pod vođstvom Tonija Đerone dali nadu da bi srpski rukomet uskoro mogao da dočeka bolje dane, pa se nadamo da će oni doći u budućim ciklusima.

Pratite tekstualni prenos meča klikom na "Razvoj događaja".

21:56

Kraj utakmice!

Srbija je izgubila od Francuske 25:29 i ispala sa Evropskog prvenstva.

21:54

Bogdan Radivojević ublažava poraz

Najbolji igrač Srbije na turniru daje svoj šesti i sedmi gol. Bilo je u jednom trenutku 13 golova razlike, a pred kraj je "minus 5" (24:29). Još minut i po.

Izvor: MN PRESS

21:47

Odavno je jasno ko će pobediti

Francuska niže pogotke Kentan Mae dao je šest, Dika Mem dodao je pet, a "trikolori" vode 26:18 na devet minuta do kraja.

21:27

Prvi gol Darka Đukića - iz sedmerca

Nišlija i rukometaš Vardara vratio se u reprezentaciju, a večeras je dao svoj sedmi gol na Evropskom prvenstvu. Nažalost, njegov pogodak u 35. minutu nije mnogo promenio stanje stvari, jer Francuska vodi 18:9.

Veliki pad našeg tima sprečio je golman Tibor Ivanišević, serijom od nekoliko odbrana u nizu.

21:06

Srpski golman daje gol

Tibor Ivanišević uhvatio je loptu pri napadu Francuza, video da golman "trikolora" nije među stativama i dao prvi gol na ovom turniru.

Na poluvremenu, naš tim gubi 7:16.

21:04

Srbija 13 minuta nije dala gol!

Lazar Kukić je konačno postigao gol, na dva minuta do poluvremena, za rezultat 6:16.

Selektor Francuske Gijom Žil zatražio je tajm-aut i okupio svoj, mnogo moćniji tim od desetkovanog sastava Srbije.

Izvor: MN PRESS

20:57

Sjajni čuvar mreže Francuza

Neverovatan je golman Francuske Vensan Žerar. Sakupio je čak 10 odbrana za 24 minuta utakmice. Za to vreme, njegovi saigrači su stekli prednost 13:5 i potpuno kontrolišu igru, demonstrirajući igru dostojnu rukometne sile, kakva i jesu.

Kentan Mae dao je pet golova.... Protiv njega i Žerara je nemoguće večeras igrati.

Izvor: Profimedia

20:50 TEŠKI TRENUCI!

Srbija u padu... Ne pomaže ni igrač više. Francuska se odbranila, sprečila "cepelin" našeg tima i povećava prednost do "plus 4".

Selektor Srbije Toni Đerona pozvao je tajm-aut, a naš tim se sve muči u napadu. U toku je 17. minut i Mijailo Marsenić, kapiten reprezentacije, konačno je postigao gol sa "crte". Rezultat je 9:5 za favorita.

Izvor: MN PRESS

20:39

Šteta!

Orbović je promašio odličnu šansu za gol i preokret za vođstvo Srbije 4:3, a Francuzi su ekspresno odgovorili, pretrčali teren u nekoliko sekundi i kaznili taj promašaj.

Nije prošlo mnogo, a Kentan Mae je postavio 5:3 za Francusku.

Izvor: MN PRESS

20:38

IZJEDNAČENJE!

Golman Vladimir Cupara brani, desni bek Miloš Orbović iznuđuje sedmerac, a sjajno krilo Bogdan Radivojević izjednačuje rezultat - 3:3!

Napred "Orlovi"! U toku je 8. minut.

20:37

Bogdane, bravo!

Kontranapad i sigurna egzekucija našeg najboljeg strelca, Bogdana Radivojevića! U toku je 7. minut i Francuska vodi 3:2.

Izvor: RTS2/Screenshot

20:35

Prvi gol Srbije, 1:2!

"Upisao" nas je Uroš Borzaš, sjajnim udarcem sa bekovske pozicije - sa zemlje. Rukometaš Tuluza je debitant na velikom takmičenju, ima 22 godine i odlično poznaje današnje rivale.

Izvor: MN PRESS

20:30

Utakmica počinje!

UKRATKO

  • Srbija se oprostila od Evropskog prvenstva
  • Porazi od Hrvatske i Francuske eliminisali su "orlove
  • Srbija je nastupila desetkovana koronom i povredama
učitaj još +

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav

Momci su bili u najjačoj grupi,vidi se veliki napredak u igri,sve u svemu dobri su bili,da nisu bili u grupi sa HR i FR došli bi do polufinala

Čova buraz

@Miroslav odlični, samo je protiv zapadnih susjeda trebalo malo više naboja i m..a.

Najnovije