• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniski savez BiH podržao Đokovića: Novak najhumaniji sportista svijeta, odluka Australije pogubna za tenis

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon svih dešavanja u vezi sa najboljim teniserom svijeta uoči Australijan opena, u Teniskom savezu BiH oglasili se saopštenjem.

 teniski savez bih saopštenje za javnost o novaku đokoviću Izvor: Profimedia

Teniski savez Republike Srpske pružio je nedavno punu podršku Novaku Đokoviću, a sada je isto to uradio i Teniski savez BiH.

Najbolji teniser svijeta prošao je kroz pravu tortutu tokom desetak dana boravka u Australiji, odakle je na kraju deportovan. Iako je od ovih nemilih događaja prošlo nekoliko dana, i dalje stižu reakcije sa svih strana svijeta.

Možda će vas zanimati

Tako su iz Teniskog saveza BiH odlučili da se oglase saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

"Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem grend slem Australijan open turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine, izražavaju razočaranje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi niti jednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa COVID-19 obezbijedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa COVID-19, kupovinu respiratora, te je pomagao ugroženima ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslata iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Dejvis kup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, njegovom timu i cjelokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Takođe, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu, te da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion", navodi se u saopštenju Teniskog saveza BiH potpisanog od strane predsjednika Miodraga Markovića.

(MONDO)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC