• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Političari protiv premijera Australije: Ne može više tako, "slučaj Đoković" je pokazao!

Autor Haris Krhalić

Ona je pobjesnila zbog novih prijedloga kontroverznog premijera Skota Morisona.

 Političari protiv premijera Australije Izvor: Youtube/printscreen/ 7NEWS Australia/Profimedia

Iako je još prije početka Australijan opena deportovan iz Australije, Novak Đoković tri nedjelje kasnije izaziva mnogo pažnje u tamošnjim medijima. Ponovo se priča o srpskom teniseru, a ovog puta je kritike na račun premijera Skota Morisona uputila političarka Kristina Keneli.

Ona je na svom tviter profilu reagovala na posjlednje obraćanje Morisona, koji je riješio da polako popušta mjere i otvara granice. Drugi političari u toj zemlji smatraju da je to samo skupljanje političkih poena.

Po Kristininim riječima, još nije bezbjedno za tako nešto, a i kada bude moguće, moraće da se uradi na potpuno drugačiji način.

"Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnim stranama, prije nego da brine o bezbjednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost", rekla je senatorka u posljednjem pasusu.

Ovako su navijači u Australiji bodrili Novaka:

Nešto ranije, ona je ukazala na logičke probleme u odlukama Skota Morisona.

"Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procjenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umjesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao dio procesa prijave za vizu", napisala je Kristina.

Takođe, ona je ukazala na probleme koji nastaju na samoj granici, kada je viza već odobrena.

"Ako je ovaj pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju. Onda tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i provjeri vakcinalni status prije nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion", dodala je Kristina Keneli.

Stiče se utisak da je senatorka samo iskoristila priliku da pomene Đokovića kako bi slučaj dobio više pažnje, a da zapravo nije na njegovoj strani u ovoj situaciji. Ona premijeru Skotu Morisonu skreće pažnju da ulazak u zemlju mora biti drugačije regulisan, ali da Australija još nije sposobna da otvori granice!

Ovako je Novak dočekan u Surčinu, kada je stigao u Srbiju:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC