• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Osice" dočekuju Hadžiće: Finale prije finala, da zaboravimo dešavanja sa prošle utakmice

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Derbi četvrtfinalne runde Kupa BiH za rukometašice igraju Borac i Hadžići.

 najava kup utakmice borac - hadžići Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Finale prije finala", kako su četvrtfinalni meč Kupa BiH nazvali u Banjaluci.

Rukometašice Borca u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u kup takmičenju odmjeriće snage sa Hadžićima, a prvi meč na programu je u srijedu od 19 časova u banjalučkom "Boriku".

Možda će vas zanimati

Direktor "osica" Darko Savić u najavi meča istakao je da se nada kako su zaboravljena dešavanja sa prošlog meča ovih rivala, kada su iz Hadžića bile usmjerene otrovne strelice ka Banjalučankama, a iz grada na Vrbasu stigao gospodski odgovor.

"Žrijeb je tako odlučio, mislim da je ovo finale prije finala. Nakon teške utakmice u Ljubuškom, gdje smo ostali neporaženi, pokušaćemo u skraćenom rosteru da pružimo maksimum. Nadam se da su dešavanja sa prošle utakmice iza nas. Dočekaćemo ih kao sportske prijatelje i nadam se da će utakmica biti lijepa za gledanje. Igramo nakon meča Borac m:tel - Sloga, tako da se nadam da će biti i dosta publike. Želja nam je da djevojke dobiju maksimalnu podršku", poručio je Savić, čestitavši i muškim kolegama iz RK Borca m:tel na dosadašnjim sjajnim rezultatima, te im je poželio sreću u duelu sa Dobojlijama.

KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Zrinjski - Krivaja
Borac - Hadžići
Knežopoljka - Grude
Mira - Ilidža

Trener Rade Unčanin kuburi sa povredama, tako da u sutrašnjem meču neće imati na raspolaganju sve rukometašice.

"Utakmice protiv Hadžića uvijek su donosile preokrete. I mi smo pobjeđivali njih u Hadžićima, i oni nas u Banjaluci. Nadam se da će meč biti na visokom nivou i da će proteći bez problema. Hendikepirani smo. U subotu nam se protiv Izviđača povrijedila Anđela Stojanović, takođe i Helena Ćurić je rovita, ali i djevojke koje su do sada imale manju minutažu, odigrale su odlično. U Ljubuškom smo osvojili bod koji nam na kraju može mnogo značiti, pogotovo što je i ekipa Hadžića pobijedila Grude. Ta pobjeda govori da su one spremne i sigurno nam neće biti jednostavna sutrašnja utakmica. Imamo snage i motiva da pobijedimo, djevojke su spremne i bez obzira što nemamo dovoljan broj igračica vjerujem da ćemo biti spremni", poručio je iskusni trener.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Na pitanje koja bi to gol-razlika odgovarala Banjalučankama pred revanš u Hadžićima, nije mogao da dâ odgovor.

"Kup je specifično takmičenje. To je najbolje pokazala ekipa Knežopoljke, koja je u osmini finala pobijedila Izviđač u Ljubuškom. To je 60, odnosno 120 minuta inspiracije. Nekada šest-sedam golova razlike ne mora da znači konačnu pobjedu, a nekada dva-tri gola mogu biti dovoljna. Naše ambicije, bez obzira na povrijeđene igračice, su da se plasiramo među četiri najbolje ekipe i učestvujemo u fajnal-foru", poručio je Unčanin.

Kapiten Jovana Novaković u već pomenutom meču u Ljubuškom postigla je gol za remi dvije sekunde prije kraja.

"U goste nam dolazi kvalitetna ekipa, veliki smo rivali. Startovali su pobjedom i pokazali da spremno dočekuju nastavak sezone. Jeste da nam fale četiri startne igračice, ali spremne smo da nastavimo marljivo raditi i da pružimo veliki otpor. Nadam se da će rezultat ići nama u korist, mada ima i druga utakmica. Mislim da samo našim radom i borbom možemo doći do uspjeha", istakla je kapitenka "osica".

Revanš meč na programu je za sedam dana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC