• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčki bek Haralampos Maljos za MONDO pred "zmajeve": Odluka o prolasku u baraž pada u revanšu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu od 18.15 u grčkoj Halkadi igra prvu utakmicu predbaraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

 Haralampos Maljos za MONDO o mečevima Grčka - BiH Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

"Zmajevi" su u međuvremenu ostali bez selektora Ivice Obrvana, kojeg je zamijenio njegov dosadašnji pomoćnik Toni Čolina, ali se ciljevi nisu promijenili i svi se u bh. taboru nadaju prolasku u dalje takmičenje i baražu sa selekcijom Crne Gore.

Naravno, prije toga treba eliminisati Grke, čiji je bek Haralampos Maljos istakao za MONDO da su šanse za prolaz podjednake, iako se složio da je BiH u maloj prednosti s obzirom da se revanš igra u BiH.

"Očekuje nas stvarno teška utakmica i vjerujem da će ekipa, koja bude igrala snažniju odbranu, biti u prednosti da stigne do pobjede", rekao je Maljos za naš portal.

Svjestan je grčki bek, po potrebi desni ili srednji, da će odluka o putniku u baraž da padne tek u revanš utakmici, koja se za tri dana igra u tuzlanskoj dvorani "Mejdan".

"Bez obzira, kako god završi večerašnji meč, neće biti riješeno pitanje prolaska u baraž. Obje reprezentacije su prilično izjednačene i praktično imaju jednake šanse za prolaz, ali naravno, mala prednost je na strani BiH jer revanš igra kod kuće".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Grčki reprezentativac je jednu sezonu proveo u pećkoj Besi zajedno sa Nikolom Prceom, koji se poslije Evropskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj oprostio od dresa "zmajeva". Igrao je i u Banjaluci kad je Borac m:tel izbacio "kosovsku" ekipu iz EHF Evropskog kupa.

"Osjećao sam se počastvovanim dok sam igrao sa Nikolom i zajedno smo ostvarili sjajne rezultate".

Na kraju, Grk je istakao da reprezentacija BiH ima dosta dobrih igrača, ali je izdvojio jednog koji će njegovom timu biti najveća prepreka u predstojećem dvomeču.

"Nesumnjivo je ključni igrač BiH golman Benjamin Burić i zato moramo biti jako koncentrisani svih 120 minuta", zaključio je Maljos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC