• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čolina pred Grčku otkrio bizarnu povredu bh. reprezentativca: Porezao se prilikom pranja čaše!

Autor Haris Krhalić

Novi selektor naše reprezentacije Toni Čolina govorio je o pripremama pred utakmicu sa Grčkom te zdravstvenom biltenu reprezentacije.

 Toni Čolina Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Rukometna reprezentacija BiH je sa novim selektorom započela pripreme za utakmice u predbaražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Kao što je poznato našu selekciju će u naredom periodu voditi Toni Čolina, koji je bio pomoćnik dosadašnjeg selektora Ivice Obrvana. 

Čolina se odmah na početku priprema susreo sa problemima kada su u pitanju povrijeđeni igrači.

"Ekipa je na okupu, danas ćemo krenuti s dva treninga, sutra putujemo rano u Grčku. Sav fokus nam je na tome. Josip Perić ima problema sa koljenom, nismo ni očekivali da će biti tu. Senjamin Burić vuče probleme sa ahilovom tetivom. Klub od njega traži da nastupa. Malinović ima problem sa šakom, nije igrao mjesec, nadam se da će nam se priključiti za uzvrat. Mirsad Terzić uslijed velikog i užurbanog tempa utakmica, leđa su mu u problemu. Svi oni su nam poželjeli sreću i svi su nam na velikoj pomoći, ako ništa podrškom. Da dodam, da je Faljić porezao ruku prilikom pranja čaše, tako da smo bez njega i svaki oblik kontakta može dovesti do komplikacija. Ali tu su momci, naknadno smo pozvali Amira Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića", rekao je Čolina te dodao:

"Fokus nam jeste na Grčkoj. Oni su u dobrom nizu, imali su tešku grupu u kvalifikacijama za Euro sa Francuskom i Srbijom. Na okupu su ista generacija, koja dugo igra zajedno. Uigraniji su sigurno od naše trenutne ekipe. Neće biti lagan protivnik, pogotovo u prvom meču. Ja bih najsretniji bio da pokažemo karakter u Grčkoj, a da u Mejdanu ovjerimo prolazak dalje. Sigurno da je Benjamin Burić jaka i velika karika u našem timu. S druge strane, s obzirom na to da sam pratio četiri-pet mečeva Grčke, oni dosta mijenjaju svoj stil u odnosu na rivala. Mislim da ovakvu postavu neće imati gdje vidjeti i neće se imati na šta pripremiti".

Toni Čolina nije htio govori o odnosima bivšeg selektora Ivice Obrvana i rukovodstva Rukometnog saveza BiH. Čolina smatra kako bi bilo nezahvalno komentarisati taj odnos, javlja Oslobođenje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC