• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benjamin Burić se priključio reprezentaciji: Ovo je novi početak sa nekom mlađom ekipom!

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening u Grčkoj, a "zmajevima" se priključio i golman njemačkog Flenzburga, Benjamin Burić.

 Benjamin Burić pred utakmicu sa Grčkom Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros za Grčku, gdje će u Halkidi 16. marta odmjeriti snage s domaćom selekcijom u prvoj utakmici prvog kruga baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

"Zmajevi" su večeras odradili jedan trening, a reprezentaciji se priključio i golman njemačkog Flenzburga Benjamin Burić.

Možda će vas zanimati

"Nakon malo dužeg puta stigli smo u dvoranu gdje smo odradili jedan trening. Malo smo se istrčali i spremili, a sutra imamo još jedan trening prije utakmice. Svi momci su izuzetno motivisani i spremni za utakmicu. Imamo novih momaka u reprezentaciju koji se moraju još malo uigrati, ali po onom što sam vidio na zadnjem treningu mislim da će ostaviti srce na terenu", rekao je Burić.

Bh. tim je nekoliko dana uoči okupljanja na Ilidži se susreo sa mnogo problema. Prvo je Ivica Obrvan napustio mjesto selektora  zbog neslaganja sa rukovodstvom Rukometnog saveza BiH. Za njegovog nasljednika imenovan je Toni Čolina, aktuelni trener Izviđača iz Ljubuškog, koji je bio pomoćnik u Obrvanovom stručnom štabu.

Nakon toga su zbog povreda petorica igrača otkazala dolazak, dok Dejan Malinović neće nastupiti u Grčkoj, a moguće je da bude spreman za revanš u Tuzli 19. marta. 

Međutim, u reprezentaciju se nalaze neka nova imena o čemu je govorio i naš golman.

"Slobodno možemo reći da je ovo novi početak sa nekom mlađom ekipom. Sutra ćemo sigurno ići na pobjedu, a ako nešto kojim slučajem krene po zlu, trudićemo se da izgubimo što manjom razlikom pa da nas ponese publika u Tuzli gdje sam siguran da će biti puna dvorana", zaključio je Burić.

Podsjećamo, prva utakmica između BiH i Grčke biće odigrana 16. marta u Halkidi, a revanš tri dana kasnije u Tuzli.

Bolji iz dvomeča u drugom krugu baraža u aprilu će se sastati s Crnom Gorom u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će u januaru 2023. godine biti održano u Poljskoj i Švedskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC