• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće teško gledati "zmajeve" na TV! Doskorašnji kapiten BiH Nikola Prce o meču sa Grcima: Ni poraz nije tragedija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dugogodišnji kapiten rukometaša Bosne i Hercegovine Nikola Prce prvi put će biti u ulozi navijača i neće moći da pomogne doskorašnjim saigračima na terenu u večerašnjoj utakmici (18.15) u grčkoj Halkadi.

 Nikola Prce intervju za MONDO Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Poslije dvije decenije nastupa za selekciju BiH, Nikola Prce (41) se od "zmajeva" oprostio nakon šampionata Evrope u Slovačkoj i Mađarskoj, a sada će s nestrpljenjem čekati večerašnji meč protiv Grčke u predbaražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

"Prva utakmica će puno toga pokazati pogotovo što se tiče nas samih. Lično sam gledao Grke u posljednjim kvalifikacijama gdje su bili sa Belgijom, Turskom i 'Kosovom' i mislim da su lagano dobili utakmice i prošetali se kroz tu grupu. Na prvu, imaju jako dobru ekipu, dosta igrača im igra u Španiji i domaćoj ligi, pogotovo u AEK-u. Pričao sam sa Grkom s kojim sam igrao (Haralampos Maljos), oni su već 10-ak dana na okupu, vide svoju šansu zbog naše smjene generacija, ali i otkazivanja, oproštaja igrača, ostavke selektora...Zato će nam taj prvi meč dati dosta odgovora u kakvom smo stanju nakon svih ovih dešavanja oko reprezentacije", rekao je Prce na početku razgovora za MONDO.

Iskusni bek pećke Bese smatra da ni poraz u Grčkoj ne bi bio neka posebna tragedija.

"Ako već moramo da izgubimo, onda ne ne smijemo da izgubimo s nekom velikom razlikom jer Grci su nezgodni, pogotovo kad igraju kod kuće. Igrao sam tamo nekoliko puta i uvijek je bilo dosta nezgodno. Neću da kažem da igraju 'prljavo', ali jako je teško igrati u Grčkoj".

Doskorašnji kapiten "zmajeva" nije siguran kako će nova ekipa BiH izgledati nakon što su se trojica igrača oprostila (Vladimir Vranješ, Igor Karačić i njegova malenkost), bilo je i dosta otkaza, pa promjena selektora".

TEŠKO SA 10 MLADIH IGRAČA, TO NE MOŽE NIJEDNA EKIPA NA SVIJETU

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Nemamo vanjsku liniju koja je uigrana, imamo krila i (Benjamina) Burića na golu od starijih igrača, a ostali su novi. Donekle na lijevom beku imamo (Dinu) Hamidovića i (Mirka) Ercega, tu je i (Marin) Vegar, tanki smo pogotovo u odbrani jer smo praktično ostali bez glavnih odbrambenih igrača. Zato ne mogu da komentarišem naše šanse, kako će reagovati mladi igrači, kako ovi ne po godinama mladi, ali su prvi put tu. Jako je teško igrati odlučujuće utakmice na gostujućem terenu. Toni (Čolina) je došao sad za glavnog trenera. Po meni moramo igrati što se kaže 'na glavu' i ostvariti što bolji rezultat. Ne trebamo se zanositi da moramo pobijediti. Pobjeda bi bila najbolja, ali ne bih zamjerio momcima i ako to bude neki minimalan poraz koji bismo mogli da nadoknadimo u Tuzli. A tada ćemo i više znati u kakvom smo stanju i šta možemo dati, a za ubućuće se mora gledati šire jer ima još igrača koji mogu biti pozvani. Jako je teško igrati sa 10 novih mladih igrača, to ne može ni jedna reprezentacija na svijetu. Moramo skupiti najbolje, nadam se da će se slučaj oko (Marka) Panića riješiti sad kad Ivica (Obrvan) nije više trener. A sada je Grčka jedan pravi ispit za ovu novu generaciju i ja im želim sve najbolje".

U TUZLI MOŽEMO POBIJEDITI BILO KOGA

Izvor: MONDO

Zasad nema poseban "filing" jer nije sa bh. timom, ali to će se sigurno promijeniti kad počne utakmica.

"Nemam neki osjećaj sad kad ja nisam tu sa reprezentacijom. Liga mi traje, imam treninge i utakmice i nemam osjećaj da nisam tamo, ali sigurno će mi biti teško da gledam utakmicu na televiziji. U to nema sumnje. Svim srcem sam uz te mlade momke u Grčkoj da odigraju pametno i hrabro, pa rezultat neće izostati. U prvoj utakmici nemamo šta da izgubimo jer u Tuzli možemo dobiti bili koju reprezentaciju. Još jednom želim ekipi puno sreće i daj Bože dobar rezultat", zaključio je Prce u razgovoru za naš portal.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC