• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku htjeli da otmu 1.000 bodova! Isplivali detalji - ATP probao da ga suspenduje, ali je Srbin pobijedio!

Autor Nikola Lalović

Pokušali su da mu zabrane da ode na omiljeni turnir, a uz to ga je čekala i drakonska kazna. Ipak...

 đokoviću htjeli da otmu 1000 bodova  Izvor: Profimedia

ATP je htio da kazni Novaka Đokovića! Najbolji teniser svijeta je ponovo prvi na ATP listi, a to što nije mogao da nastupi na Indijan Velsu je moglo da mu napravi ogroman problem. Prema pravilima ATP-a bio je pokrenut postupak da mu se praktično oduzme 1.000 ATP bodova! O čemu se radi? 

Novak se prijavio za turnir u Indijan Velsu nadajući se da bi mogao da nastupi na ovom turniru i do posljednjeg momenta je gajio nadau da će mu biti dopušteno da uđe u Sjedinjene Američke Države. Kao drugi nosilac turnira on je počinjao svoj turnir od drugog kola i već je bio u žrijebu kada je objavljeno da neće igrati, a to je protiv pravila ATP-a! 

Možda će vas zanimati

Pravila nalažu da se igrač koji se povuče iz glavnog žrijeba nekog turnira drastično kazni! A očigledno je da je sve bilo spremno da se to i desi...

"Bilo koj igrač koji se povuče iz glavnog žrijeba ATP Masters 1.000 turnira dobiće kaznu i biće suspendovan sa jednog narednog ATP Masters 1.000 turnira. To će biti turnir na kome je igrač zaradio najviše poena tokom prethodnih 12 mjeseci", navodi se u pravilniku ATP. 

To bi značilo da bi se Novaku oduzelo pravo nastupa na mastersu u Parizu na kojem treba da brani titulu, tj. čak 1.000 ATP bodova! Ipak kako javlja Ben Rotenberg Novak je iskoristio priliku da se žali ATP sudu i nekako je izbjegao kaznu!

"Igrači mogu da budu izuzeti iz suspenzije ako odrade "promotivne aktivnosti" ili je povlačenje bilo u skladu sa pravilima tunrira. Teniseri mogu da se žale na kaznu ATP tribunalu", navodi se dalje u pravilniku.

Kako navodi Rotenberg, ATP je objavila da je Novakova žalba bila uspješna, da su njegovi argumenti uvaženi i da zato neće biti suspendovan sa jednog od svojih omiljenih turnira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC