• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantastična serija Borca m:tel: Bez poraza punih 11 mjeseci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Borac m:tel je posljednji put u Premijer ligi Bosne i Hercegovine izgubio prije skoro godinu dana od aktuelnog šampiona Izviđača u Ljubuškom.

 DSC06492 - Copy.JPG Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Od tog 9. maja 2021. godine, kada su Banjalučani izgubili u Ljubuškom, crveno-plavi rukometaši su zabilježili 19 pobjeda i tri remija što je fantastičan rezultat!

Posebno u aktuelnoj sezoni s obzirom na podmlađeni sastav, kojem je glavni cilj bila stabilizacija i stvaranje tima sa budućnost.

Izabranici Mirka Mikića, koji se na početku sezone vratio na klupu Banjalučana umjesto proslavljenog trenera Veselina Vujovića, međutim, od starta su krenuli da "melju" svoje protivnike od kojih su samo Sloga, Vogošća i drugoplasirana Sloboda uspjeli da izbjegnu poraze.

Pred naredno 22. kolo u kojem banjalučka ekipa gostuje Krivaji u Zavidovićima, Borac m:tel ima osam bodova prednosti i utakmicu manje u odnosu na drugoplasiranu Slobodu, ali uprkos tome, u "Velikanu iz Gospodske" je zabranjena riječ - titula!

"Vidim da svi oko nas pričaju o tome i mi to, naravno, ne možemo da zabranimo, ali možemo da ostanemo fokusirani na ono što radimo. Kada smo počeli prvenstvo, cilj nije bi­o da osvojimo titulu, jer smo krenuli nekim novim putem. Borac jeste klub koji ima najviše ciljeve i uvijek se priča o titulama, ali ovaj put nije bilo tako. Zato nema potrebe da mijenjamo pristup i ciljeve. Trudim se da prenesem to na momke, ne želim da se zamaramo računicama, već da se radujem novom treningu i tako iz dana u dan", izjavio je Mikić nakon pobjede protiv Leotara, a prenio "Glas Srpske".

Ako je suditi prema posljednje četiri međusobne utakmice sa Krivajom u kojima je Borac m:tel zabilježio maksimalan učinak, onda ni subotnje gostovanje u Zavidovićima ne bi trebalo da bude drugačije.

Međutim, nikad nije bilo lako igrati u Zavidovićima, posebno sada jer crveno-plavi imaju dosta problema sa povrijeđenim igračima. Odavno Mikić ne može da računa na Amara Gračića, Nemanju Milovca, Božu Tepića i odnedavno Marka Lukića, što svakako predstavlja veliki hendikep pred svaku utakmicu, pa tako i duel sa Krivajom.

Pored toga, pred prethodni meč protiv Trebinjaca, Stefan Miljković nije trenirao zbog temperature, Đorđe Ćelić je odradio samo jedan trening, Vlado Draganić je tokom zagrijavanja osjetio stomačne tegobe pa je Borac m:tel bio i bez lijevog krila, kao i golman Berin Brkić... 

Pred posljednjih devet utakmica, matematika kaže da su Borcu m:tel za titulu potrebne još četiri pobjede, uključujući i onu u posljednjem kolu protiv Tuzlaka, uz uslov da oni ne kiksnu nigdje u međuvremenu.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC