• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rubljov svjestan zašto je pobijedio - To je ključ! Rus pričao i o Vimbldonu: Prijeti im kazna ako to ne promijene!

Autor Dragan Šutvić

Andrej Rubljov je pobijedio Novaka Đokovića, pa je pričao o samom meču, ali i temi koja je u žiži javnosti u posljednje vrijeme.

 rubljov o finalu serbia opena protiv đokovića  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Pehar se iz Beograda seli u Moskvu. Andrej Rubljov slavi pobedu protiv Novaka Đokovića i sa sobom nosi trofej sa Serbia opena. Poslije velike borbe i tri seta je uspio da slomi prvog tenisera svijeta.

Ruski teniser je poslije velike pobjede razgovarao sa predstavnicima medija i tom prilikom je i sam priznao da dobro zna zašto je pobijedio Srbina i šta je bio ključ, ali to nije bila jedina tema.

Andrej je od starta bio iskren i rekao je da zna da je umor glavni razlog trijumfa.

"Ja sam igrao na visokom nivou, on je bio na srednjem, nije igrao toliko dobro. Umorio se, imao je previše mečeva u tri seta, stiglo ga je. Mogao je da mi uzme servis na početku trećeg seta, nije uspio, poslije nije imao snage", počeo je Rubljov.

Kao presudni trenutak ističe početak trećeg seta.

"Tokom meča sam osjetio da Novak nije na svom normalnom nivou, osjetio sam da imam šansu da pobijedim ako nastavim da igram dobro, a on ne unaprijedi svoju igru. Govorio sam sebi da treba da ostanem fokusiran, kada sam izdržao brejk šanse i napravio brejk, osjetio sam da je umoran, na 3:0 sam znao da ću pobijediti ako taj gem dobijem i ako ga izgubim da može da se vrati."

Pohvalio je beogradsku publiku.

"Uvijek je lijepo igrati pred navijačima. Lijepo je vidjeti navijače, normalno je da su navijali za Novaka, tako i treba, ovo je njegova kuća. Volio bih da tribine stalno budu pune, pa neka ljudi biraju na čijoj će strani biti. Uvijek je ljepše tako igrati."

Inače, Rubljov je jedan od rijetkih igrača koji je pobokedio i Novaka i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Svi oni su posebni, prva je bila protiv Rodžera, nisam očekivao to, emocije su bile neopisive, pa protiv Rafe na omiljenoj podlozi u Monte Karlu, bilo je nerealno, sada Novaka u finalu što je posebno po tome. Ne mogu da izaberem pob,edu koja mi je najdraža od tih."

Postoje spekulacije da će ATP i VTA organizovati sastanak na kom će kazniti Vimbldon tako što neće računati bodove sa tog grend slema. To bi bila kazna za njih zato što su odlučili da zabrane ruskim i bjeloruskim teniserima da igraju na turniru.

"Njihova kazna krši pravila. ATP i WTA rade na tome i zahvalan sam im jer imaju veliki uticaj da nas brane. Nadam se da će ako donesu odluku o tome da nema poena Vimbldon promijeniti odluku. Želim da pomognem na bolji način, da pričamo o pozitivnim stvarima, vidjećemo šta će se dogoditi."

Na kraju je otkrio i šta nedostaje turniru u Beogradu da napreduje i da iz kategorije 250 pređe na 500.

"Mislim da imaju sve što je potrebno za turnir 500, jedine dvije stvari koje možda nedostaju su veći stadioni. Ovdje Centralni teren jeste veliki, ima samo dvije strane, teren 1 bi trebalo da bude veći, svi ti turniri imaju ta dva velika terena. Sve ostalo je stvarno sjajno, imamo sve uslove, hrana je dobra, sve je super", zaključio je Rubljov.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC