• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova drama u Formuli 1 - Ukrali ste nam bolid! Hitno pokrenuta istraga a ovo je prozivka o kojoj svi pričaju! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Formulu 1 trese novi skandal, Aston Martin je pokrao dizajn bolida Red Bula!

 red bul proziva aston martin ukrali ste nam bolid Izvor: YouTube/F1 tech

Formulu 1 trese novi skandal! Samo što smo zaboravili očajnu stazu u Majamiju, još uvijek čekamo odluku Luisa Hamiltona kojem prijeti kazna, sada najbrži cirkus na svijetu ima novi problem!

Formula 1 ovog vikenda je u Barseloni, na Velikoj nagradi Španije, a u centru pažnje su timovi Red Bul i Aston Martin. Razlog? Voze skoro identičan bolid!

Aston Martin je predstavio novu verziju svog bolida, i čak je i laicima na prvi pogled bilo jasno koliko podsjeća na Red Bulov "RB18". Dovoljno da FIA odmah pokrene istragu, a oglasio se i prvi čovjek Red Bula, Kristijan Horner.

Pogledajte bolid Red Bula...

...a ovo je bolid Aston Martina!

"Ovo nije slučajnost, jer je više tehničkog osoblja iz našeg tima prešlo u Aston Martin", rekao je kratko Horner, time stavivši svima do znanja da misli da je u pitanju klasična krađa dizajna!

"Mi ne možemo da zaustavimo ljude i spriječimo ih da iz naše kompanije iznesu znanje koje imaju u glavi. Ali nije fer, niti je prihvatljivo, izvršiti prenos intelektualne svojine", rekao je on. Složio se i savjetnik Red Bula, legendarni Helmut Marko, koji je pojasnio kompleksni proces kopiranja dizajna, koji može i ne mora da bude kažnjiv.

Izvor: YouTube/Racing clips

"Kako stvari trenutno stoje, sve je u redu, jer kopiranje nije zabranjeno. Ali bi trebalo pojasniti kako se tačno dogodilo. Sedmoro ljudi je iz našeg tima prešlo kod njih, našeg glavnog aerodinamičara su odveli i ponudili mu sumanut novac. Istražujemo i druge činjenice, i izgleda da postoje dokazi da su podaci bili sačuvani i prenijeti. Pitanje je - da li možete da iskopirate nešto toliko detaljno, a da niste imali dokumente koji bi vam pokazali kako da to uradite", rekao je on na njemačkoj televiziji.

Aston Martin je još 2020. bio na meti prozivki zbog identičnog bolida kakav je Mercedes vozio godinu dana ranije. Tadašnji Rejsing Point bolidi su dobili nadimak "roze Mercedes", a sada su, očekivano, "zeleni Red Bul".

Pogledajte i kako je šef Red Bula iskazao "tihi", duhoviti protest protiv konkurencije. Pošto Aston Martin sada nazivaju "zelenim Red Bulom", pored tima je poređao konzerve tog pića obojene u zeleno!

Zeleni Red Bul
Izvor: YouTube/HazF1

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC