• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće kišovito i vjetrovito uz sunčane intervale! Dejan Savić nasmijan pred Svjetsko prvenstvo: Mrzimo lake grupe...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Savić je spreman da novu generaciju povede ka medalji.

 Dejan Savić najava Svjetskog prvenstva u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas u Beogradu da je prvi cilj njegove ekipe na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj direktan plasman u četvrtfinale i dodao da bi sve moglo da bude poznato već poslije prve utakmice protiv SAD.

"Mi mrzimo lake grupe. Prva utakmica u grupi protiv SAD je najteža, a poslije protiv Kazahstana i Australije, koji su autsajderi u grupi, treba da tražimo prolaz dalje", rekao je Savić novinarima pred odlazak na SP.

Možda će vas zanimati

"Međutim, sam način održavanja forme će biti zanimljiv i težak jer kroz lakšu fazu, pogotovo ako izbjegavamo osminu finala, to je nekih šest ili sedam dana lakšeg treninga. Tako da može da se desi da tražimo sparing partnera u Mađarskoj, a možda i da se vratimo u Srbiju", dodao je Savić, objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Kao potencijalno iznenađenje turnira, Savić vidi upravo SAD, koje predvodi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić.

"Konkurencija se zna. Tu je uvijek velika sedmorka. Volio bih da navedem SAD prvi put kao favorita. Oni su pokazali i na Olimpijskim igrama, gdje su bili ujedno i najmlađi tim, jednu veliku fazu u napretku", rekao je Savić.

"U ovom slučaju nije da samo gledaju da učestvuju na Olimpijskim igrama, ova generacija će ostati u kontinuitetu jer znaju da su Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. Uz izuzetnog trenera i stručni štab imaju potencijal za medalje u narednom periodu...", dodao je on.

U ekipi poslije Olimpijskih igara nema Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića, ali tu su igrači koji imaju iskustvo sa prethodnog Svjetskog prvenstva u Gvangžuu 2019. godine.

"Razmišljali smo na vrijeme o smjeni generacija. Ona je prošla bezbolno. Većina igrača je odigralo velike turnire ili prvenstva, tako da nisu bez iskustva", rekao je Savić.

"Hrvatska je uz nas pretrpjela najviše promjena. Španija najmanje, a Grčka je na mnogo većem nivou nego na OI. Biće velika konkurencija, nema veze što će nivo vaterpola biti niži neko prethodnih godina. To je sasvim normalna stvar, nivo se diže do Olimpijskih igara", naveo je on.

Savić je na kraju prognozirao rasplet na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Kišovito i vjetrovito uz određene raspodjele sunčanih intervala", rekao je selektor Srbije.

(MONDO/Beta)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC