• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" su ovo čekali 10 godina: Raste glad za zlatom!

Autor Dragan Šutvić

Rukometna reprezentacija Srbije je pred najvećim uspjehom u prethodnoj deceniji!

 srbija u polufinalu mediteranskih igara  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rukometna reprezentacija Srbije je na Mediteranskim igrama u Oranu uspjela da ostvari svoj cilj! Prije početka prvenstva selektor Toni Đerona je u intervjuu za MONDO istakao da je cilj ulazak u polufinale, što se i desilo.

Nakon što je sa 35:29 savladan Tunis "orlovi" su se našli u polufinalu gdje će se sastati sa favorizovanom Španijom, dok u drugom polufinalu igraju Egipat i Sjeverna Makedonija. Sada je pred meč sa Špancima lijevi Bek Uroš Borzaš pohvalio taktiku na klučnom meču grupne faze.

Možda će vas zanimati

"Taktički najbolju utakmicu smo odigrali juče protiv Tunisa. Selektor Toni Đerona nas je spremio kao i uvijek vrhunski, na nama je bilo da to ispoštujemo i Bogu hvala sve je dobro prošlo u našu korist", rekao je Borzaš.

Lider tima koji je otišao u Oran je istakao da ekipa želi da osvoji zlato, a kao što je istakao i u intervjuu za MONDO pred odlazak u Alžir medalja bi mnogo značila srpskom rukometu. 

"Iz dana u dan rastemo kao ekipa, usput raste i glad za zlatnom medaljom. Naravno, za sljedećeg protivnika imamo reprezentaciju koja uz Egipat glavni favorit za osvajanje najsjajnijeg odličja, ali smo vidjeli da možemo i idemo da se borimo kao i do sada. Španija je definitvno iskusnija ekipa. Treba da budemo realni. Oni imaju par igrača iz A selekcije kao i mi, ali ako naša odbrana bude agresivna i napad bude funkcionisao kako treba imamo šanse da pobijedimo", smatra Borzaš.

Oglasio se i selektor Toni Đerona koji je naglasio da mu je jako drago što je njegov mladi tim uspio da ostvari ciljeve koji su pred njega zacrtani. 

"Veoma mi je drago zbog momaka, sve što smo gledali prilikom video analiza i sve što smo pripremali na sastancima funkcionisalo je savršeno, posebno u napadu u prvom poluvremenu. Mislim da Tunis nije očekivao neke stvari koje smo spremili i davali su nam prostora za postizanje nekih lakih golova. Devetnaest golova u prvom poluvremenu je zaista odličan rezultat. U drugom dijelu igre, naravno pošto se radi o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, uzvratili su. Mi smo propustili neke prilike sa igračem više i kaznili su nas sa lakim golovima. Međutim Jandrić, koji je bio dobar tokom čitave utakmice, posebno se istakao u nastavku meča. Odbranio je neke važne situacije koje su nam pružile stabilnost i dale vremena da pronađemo rješenja i konačno da dobijemo meč. Pobijedili smo sa šest golova razlike, 35:29. Vorkapić je postigao sedam, Milić tri, Borzaš šest, Pavlović dva, tri Petrić, četiri Ivan Popović, četiri Marko Milosavljević, pet Grozdanić, što znači da je veliki broj igrača učestvovao u meču i doprinio da dođemo do pobjede, ekipa je u rotaciji svakodnevno", rekao je selektor Đerona i osvrnuo se na izazove koje predstoje u Alžiru:

"Igrati protiv Španije koju očekujemo u polufinalu će biti veoma teško. U njihovoj selekciji je pet ili šest igrača koji su bili na Evropskom prvenstvu, a preostali igrači iz sastava Španije su u klubovima koji igraju u evropskim klupskim takmičenjima. Ali potrudićemo se da damo sve od sebe i da se plasiramo u finale. Cilj prije početka takmičenja je bio da se nađemo u polufinalu i taj cilj smo već ostvarili, ali sada kada smo tu gdje jesmo potrudićemo se da u Srbiju dođemo sa medaljom."

Sada je Srbija na korak od medalje. Potrebno je da se savlada ili Španija u polufinalu ili da se u slučaju poraza dođe do pobjede u meču za treće mesto kako bi se prekinuo post od deset godina koliko se čeka medalja u rukometu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC