• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ne može da stigne Nadala prije 2023!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je osvojio sedmi Vimbldon i 21. grend slem titulu, ali ima i loših vijesti za njegove navijače.

 Novak ne može da stigne Nadala prije 2023! Izvor: FoNet/AP/Gerald Herbert

Najbolji srpski sportista Novak Đoković osvojio je 21. grend slem pobjedom nad Nikom Kirjosom i nastavio poteru sa najvećima u istoriji. Da bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula u Londonu potrebno mu je da osvoji trofej i naredne sezone, a već sada znamo i da Rafaela Nadala neće moći da stigne do 2023. godine!

Iako Đoković ima samo jednu titulu manje od Nadala na četiri najveća svjetska turnira, do kraja tekuće godine njih dvojica neće moći da se izjednače. Razlog za to je odluka Amerikanaca da Novak ne može da igra US Open jer nije vakcinisan.

Možda će vas zanimati

 Zato će tamo Rafael Nadal imati priliku da se ponovo udalji na dva trofeja prednosti, odnosno da stigne do svog 23. grend slema. Njemu će u Njujorku, nakon što se oporavi od povrede trbušnog zida, najveći rivali biti igrači poput Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, a prijetnja bi mogao da bude i Saša Zverev ukoliko se oporavi prije posljednjeg velikog turnira u sezoni.

Nova titula za Španca bi značila i njegovu mnogo bolju poziciju u odnosu na najvećeg rivala pred 2023. godinu, ali nema sumnje da će tokom nje Novak imati lijepu šansu da stigne Rafu po broju titula. Prva prilika za trofej mogla bi da bude Australija koja je ukinula pravilo za ulazak u zemlju i sada samo ostaje da se vidi da li će pokušati da mu ospore vizu zbog ovogodišnjeg odlaska u Melburn.

Ovako je izgledao meč:

Uslijediće Pariz gdje je Nadal favorit i gde protiv zdravog i potpuno spremnog Španca niko nema veliku šansu, ali onda idu nove prilike za Novaka Đokovića! Kako stoje stvari u svjetskom tenisu, srpski teniser će i narednog ljeta biti prvi favorit za osvajanje Vimbldona, gdje će imati priliku da nadmaši učinak Pita Samprasa od sedam grend slemova i da se izjednači sa Rodžerom Federerom koji je osam puta bio šampion na travi.

Računajući od 2014. godine, Novak Đoković je osvojio šest od osam održanih Vimbldona. Niz su prekidali Endi Marej (2016) i Rodžer Federer (2017), dok 2020. godine turnir nije održan zbog korone. Pošto se ta godina ne računa, Novak ima četiri uzastopne titule u Londonu, pa možemo da vjerujemo u nastavak niza... 

Što se tiče uloge favorita, vjerovatno je ista situacija i na US Openu. Trebalo bi da do tada budu ukinuti svi uslovi za ulazak u SAD, pa da se Đoković u Njujorku pojavi kako bi se borio za još jednu grend slem titulu.

Možda i istorijsku... Do tada bi, u nekom idealnom scenariju, već mogao da se izjednači sa Rafaelom Nadalom! Njih dvojica bi baš na betonu krajem 2023. godine mogli da odlučuju koji ima više grend slem titula, a pobjeda Novaka Đokovića u toj kategoriji zacementirala bi mu mjesto najboljeg tenisera svih vremena!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC