• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlakše rastemo kad igramo protiv jakih ekipa kakva je PPD Zagreb! Trener Borca m:tel Mirko Mikić pred prvu provjeru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca u srijedu od 17.00 ugostiće hrvatskog šampiona u dvorani "Borik" u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu.

 Trener RK Borac Mirko Mikić pred pripremi meč protiv PPD Zagreba Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Sad već tradicionalni duel Banjalučana i Zagrepčana, koji se vraćaju sa priprema na Vlašiću, uvijek je rukometna poslastica s obzirom da su u pitanju dva nekadašnja prvaka Evrope.

"Osnovni cilj ovih kontrolnih utakmica je da igramo protiv snažnih ekipa, timova koji su kvalitetniji od nas, sa mnogo širim rosterom, kako bi naši mladi igrači nastavili da se razvijaju onim putem kojim smo krenuli prošle sezone. Jedan od najlakših načina za razvoj svakoga od njih je odigravanje mečeva protiv ekipa koje su u Ligi šampiona, koji igraju evropska takmičenja na ozbiljnom nivou. Takav je sigurno tim PPD Zagreb i takve će nam biti 90 odsto kontrolnih utakmica", rekao je Mikić za MONDO.

Prema njegovim riječima, teško je u ovoj fazi priprema očekivati neku "ljepotu" u igri ali je hrvatski šampion ipak mamac i za publiku i za crveno-plave, da vide gdje su u ovom trenutku, posebno u fizičkom smislu.

"Nemam neka prevelika očekivanja od utakmice protiv PPD Zagreba. Nama je cilj da odigramo opušteno, da vidimo gdje smo sa kondicionom spremom i koliko još treba da radimo. Kako utakmice budu odmicale, mislim na ove kontrolne, onda ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na prošlu sezonu. Još je prerano i ta utakmica protiv Zagrepčana nam ništa posebno ne može reći. Činjenica je da tu neće biti nekog 'lijepog' rukometa jer su i oni, kao i mi, negdje na pola priprema. I njima i nama je ovo prva utakmica i sigurno se tu u smislu razvoja nešto posebno ne može vidjeti. Barem ja, neću moći da vidim, da li smo bolji ili lošiji u odnosu na prošlu sezonu", dodao je trener šampiona Bosne i Hercegovine.

Nakon srijede i meča sa prvakom Hrvatske, crveno-plavi će odigrati i dvije utakmice protiv srpskog prvoligaša Topličanina iz Prokuplja. Prva utakmica na rasporedu je u petak (17.00), a drugu dan kasnije (subota) s početkom u 11 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC