• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac m:tel je najmlađi i najperspektivniji tim na Balkanu!" Utisci Novaka Bajčete i Mirka Mikića nakon PPD Zagreba

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel zabilježili su ubjedljiv poraz od PPD Zagreba u dvorani "Borik".

 RK Borac - RK Zagreb, izjave Mirko Mikić, Novak Bajčeta Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šampion Hrvatske slavio je u srijedu pred nekoliko stotina banjalučkih navijača, koji su uprkos porazu aplauzima ispratili mladi tim crveno-plavih zbog prikazane igre u pojedinim trenucima, ali i zbog popravljenog rezultata u odnosu na prošlogodišnji duel nekadašnjih prvaka Evrope - 24:42 (12:25).

Trener Banjalučana Mirko Mikić najprije se osvrnuo na dobre i loše aspekte utakmice u "Boriku".

"Neke stvari su pozitivne, a većina je negativna. Pozitivne su da dobro izgledamo trkački, ali nam nedostaje snage. Zagreb je fizički dominantniji. Moramo još mnogo raditi, nismo završili kondicione pripreme iako nemamo mnogo vremena jer nas u petak i subotu očekuje dvomeč protiv Prokuplja. Nije strašno, prošle godine je bila slična utakmica, mada je za brigu odbrana koja nije bila na nivou na kojem želim da bude. Nekih 40 minuta smo dobro trčali, polukontra je išla onako kako sam tražio bez obzira na tehničke greške. Objektivno, Zagreb je klasa iznad nas u ovom trenutku. Nadam se da ćemo nastaviti s razvojem, da ćemo ispravljati greške i sutra već biti bolji nego što smo sada, a da ćemo nekad dostići njihov nivo", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima, prosjek godina banjalučkog tima je nepunih 20 godina, ali to neće biti nikakav alibi.

"Najmlađi (Sergej) Ševa je 2006. godište, još dvojica 2005, ostali su 2004, 2003, 2002. Izvukli smo podatak tokom mjerenja da nam je prosjek 19.7 godina, ali nema tu opravdanja. Bili smo i prošle godine mladi pa smo 'ginuli', nismo se plašili i ove godine nećemo mijenjati pristup - biće to 'fajt' sa ogromnim samopouzdanjem da dočekamo početak sezone", dodao je šef struke crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novopridošli crnogorski bek Novak Bajčeta odigrao je svoj prvi meč u dresu Borca m:tel u dvorani "Borik".

"Borba je bila na visokom nivou, početak je priprema, mislim da smo pokazali dosta, ali opet moram reći da smo dosta mlađi, vjerovatno najmlađi tim na Balkanu, ali i uvjeren sam najperspektivniji. Fizički Zagreb je dosta jači od nas, godinama unazad redovni su učesnici Lige šampiona, nisu naravno vanzemaljci, ali godine iskustva...Moji saigrači i ja, kad budemo u njihovim godinama bićemo na istom nivou. Volio bih da se opet vidimo za koju godinu i odmjerimo snage", rekao je Bajčeta, koji je hrvatskom šampionu postigao dva pogotka.

Nije krio oduševljenje načinom na koji je primljen u ekipu i uopšte u Banjaluku.

"Iskreno, presrećan sam, mislim da sam na pravom mjestu, jako pozitivna atmosfera. Bez obzira na poraz, jako sam srećan, ekipa i Banjaluka su me prihvatili, uživam u svemu, treninzima i vjerujem da smo na pravom putu da se borimo za ono što su momci osvojili prošle godine", dodao je nekadašnji član Budvanske Rivijere, Partizana i austrijske ekipe BT Fohse.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC