• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ispraća najveće šampione - "Vjerujte, teško ima boljih od njih!"

Autor Dragan Šutvić

Vaterpolo reprezentacija Srbija oprašta se od šestorice najvećih šampiona, a u njihovu čast na utakmicu dolaze velikani.

 šest vaterpolista srbije se oprašta Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Legende srpskog i svjetskog vaterpola, Živko Gocić i Slobodan Nikić uveličaće u subotu oproštajnu utakmicu svojih saigrača iz zlatne generacije reprezentacije – Šestorice veličanstvenih: Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića.

Živko Gocić je tim legendama bio kapiten kada se oprostio poslije osvajanja olimpijskog zlata u Riju, kao i Boba Nikić. Šestorica divova ostali su u nacionalnom timu za još jedan ciklus i učinili nezabilježen rezultat našeg sporta, osvojivši drugo olimpijsko zlato u Tokiju.

Možda će vas zanimati

Kao što su Živko i Boba imali oproštaj u decembru 2016, tako će se sada oprostiti i njihovi bivši saigrači, na utakmici Srbija – Italija 20. avgusta u 21 čas u Beogradu, na bazenu Sportskog centra Milan-Gale Muškatirović.

"Ne sumnjam da će to biti spektakularan događaj, da će ambijent i sama da tako kažem proslava biti onakva kakvu su zaslužili. Postigli su izvanredne rezultate tokom karijere, od početka do kraja su bili u vrhu i oprostili su se na olimpijskom vrhu. Bio sam im nekoliko godina kapiten i ponosan sam zbog toga. Sjajni igrači, vrhunski ljudi i sportisti. Privilegija je bila igrati sa njima i samo mogu da ponovim da su zaslužili sjajan oproštaj. Ubijeđen sam da će tribine biti pune, da će i oni uživati u momentima koji se pamte čitavog života", izjavio je za sajt VSS Živko Gocić.

Slobodan Nikić, jedini igrač na svijetu sa tri zlata sa svjetskih prvenstavam isto tako razmišlja:

"Imali su karijere i rezultate kao malo ko. Ne znam da li u svijetu vaterpola postoje igrači sa tolikio medalja, toliko zlata, toliko pojedinačnih priznanja. Godinama sam igrao sa njima, znam kakvi su i vjerujte teško da boljih ima. Sa Duškom Pijetlovićem sam činio centarski tandem, potpuno različiti igrači što je našim trenerima davalo velike mogućnosti. Sjajni smo i danas prijatelji kada sam ja trener, a Dule igra i dalje na vrhunskom nivou. Sjećam se spektakla za Gocića i mene i želim da sada bude još ljepše. To su šestorica veličanstvenih i zaslužili i sa tribina ćemo uživati zajedno sa njima".

Gocić i Nikić su se oprostili u decembru 2016. Danas su treneri - Gocić je na klupi Novog Beograda, a Slobodan Nikić vodi Vašaš.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC