• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinuta najsramnija odluka u istoriji sporta: Novak Đoković ide u Australiju po osvetu i 22. grend slem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji srpski sportista Novak Đoković imaće priliku da stigne do 22. grend slem titule u karijeri.

 Novaku Đokoviću ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u Australiju Izvor: Profimedia

Najbolji srpski sportista Novak Đoković nije mogao da igra Australijan open na početku 2022. godine, ali će po svemu sudeći učestvovati na prvom grend slem turniru sezone u 2023. Po informacijama do kojih su došli mediji iz Australije, a brojni iz Evrope su ih prenijeli i citirali, trogodišnja suspenzija Novaku Đokoviću biće ukinuta, a trofejni teniser može da se pojavi u Melburnu narednog januara!

Kako prenosi lokalni list "Harald Sun", australijske vlasti odlučile su da ponište odluku koja je stupila na snagu čim je Đoković deportovan iz Australije prethodnog januara.

Možda će vas zanimati

Time će barem djelimično biti ispravljena nepravda koja je Đokoviću nanijeta prethodne zime. Podsjećamo, Đoković je nakon deportovanja iz Australije dobio i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, jer je po tamošnjim zakonima pokušao da ilegalno uđe u Australiju. U međuvremenu se promijenila vlast i omraženi Skot Morison više nije premijer i sada tu funkciju obavlja Entoni Albaneze, a i pravila oko ulaska u Australiju su drugačija. Čini se, mnogo povoljnija za Novaka!

Po svemu sudeći, najbolji svjetski teniseri neće morati da prilože dokaz o vakcinaciji kada ulaze na prvi veliki turnir sezone, što znači da nema prepreka da Novak Đoković zaigra na svom omiljenom grend slemu. Podsjećamo, Novak Đoković je u dosadašnjem toku karijere čak devet puta osvajao turnir u Melburnu, a na predstojećem takmičenju mogao bi da stigne rekord Rafaela Nadala od čak 22 grend slema u karijeri.

Španac je na US openu imao priliku da se "odlijepi", ali je šokantno eliminisan od Frensisa Tijafoa. Još ranije je Danil Medvedev ispao od Nika Kirjosa, pa će se za torfej u Njujorku boriti Kasper Rud i Karlos Alkaraz. Pobjedniku tog meča će pored prve grend slem titule pripasti i čelno mjesto na ATP listi, što je na početku ove sezone bio gotovo nezamisliv scenario.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC