• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobjeda šampiona! Borac m:tel na krilima kapitena Miloša Nježića slomio žilavi otpor Iskre! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel savladali su bugojansku Iskru rezultatom 33:29 (18:17) u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Borac - RK Iskra- PL BiH - 2. kolo Izvor: RK Borac m:tel/Facebook

Nakon poraza od Leotara u Trebinju, aktuelni šampion BiH, banjalučki Borac m:tel ugostio je bugojansku Iskru s ciljem da zabilježi prvi pobjedu u novoj sezoni.

I uspjeli su izabranici Mirka Mikića da stignu do prvih bodova u dvorani "Centar", ali poslije dosta muke u duelu sa žilavim Bugojancima.

Borac m:tel - Iskra 33:29 (18:17)

Poslije nekoliko uvodnih minuta kada se igralo gol za gol, crveno-plavi su u petom minutu poveli sa dva razlike pogotkom Luke Perića (4:2), da bi "plus tri" prvi put na semaforu dvorane "Centar" u Banjaluci viđeno u 10. minutu (8:5).

Golom Nikole Malivojevića prednost Banjalučana je u 15. minutu porasla na četiri pogotka razlike, pa je trener Iskre Amir Šahman reagovao minutom odmora (12:8), ali su uslijedile odbrana Brkića, a potom i vezani golovi Vlade Draganića za "plus šest" - 14:8.

Uslijedila je potom mini serija Bugojanaca, pa je i Mikić bio primoran da pozove tajm-aut, ali su gosti uspjeli da u 23. minutu smanje na tri razlike (15:12), da bi do 29. minuta prednost Banjalučana bila istopljena na samo "minus jedan" (17:16), koliko je ostalo i do odlaska na odmor u poluvremenu (18:17).

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme i na krilima raspoloženog Jovana Todorovića prvi put stigli do prednosti (18:19), ali je kapiten Miloš Nježić (6) prekinuo njihovu seriju i okrenuo rezultat ponovo u Borčevu korist (20:19).

Drugo kolo

Gračanica - Hercegovina 38:23
Goražde - Konjuh 31:40
Gradačac - Krivaja 35:33
Sloga - Vogošća 25:27
Borac m:tel - Iskra 33:29
Sloboda - Bosna 35:29
Kakanj - Leotar
Maglaj - Izviđač

Pomogao je i iskusni golman Slađan Subotić sa nekoliko vezanih odbrana, pa su crveno-plavi ponovo imali dva-tri razlike i imali šansu i da se odlijepe ponovo na "minus četiri", ali je dobro branio i Aleksandar Stojanoski na bugojanskom golu.

Sredinom drugog poluvremena uslijedila je serija grešaka na obje strane, ali je Borac i dalje uspio da sačuva prednost pred posljednjih 10 minuta utakmice.

Uslijedila je velika borba, gol za gol, a odbrane i golmani u tim trenucima nisu imali nikave šanse da poprave ličnu statistike, a kada je Subotić povezao nekoliko bitnih odbranjenih lopti, otvorila se prilika koju "borčeci" nisu propustili da prelome meč.

Na krilima sjajnog Nježića i Nikše Petrovića uspjeli su ponovo da steknu pet razlike (33:27), što je bio konačan udarac za bugojanski tim.

Najefikasniji u banjalučkom taboru u prvih 30 minuta bio je Miloš Nježić sa 10 golova, po šest su postigli Luka Perić i Nikša Petrović, ali je ogroman doprinos kad se lomila utakmica dao i golman Slađan Subotić sa šest odbrana.

Kod ekipe iz Bugojna briljirao je Jovan Todorović sa 12 pogodaka, od čega šest iz sedmeraca.

U narednom kolu, Borac će gostovati Izviđaču u derbiju u Ljubuškom, dok će Iskra u Bugojnu biti domaćin ekipi Kaknja.

Nakon utakmice u banjalučkoj dvorani "Centar", trener Banjalučana Mirko Mikić uprkos prvoj pobjedi ove sezone nije bio zadovoljan partijom svojih izabranika, posebno u odbrani.

"Nešto što smo u pripremi dogovorili, nismo radili i tom smislu ne mogu da budem zadovoljan bez obzira na pobjedu", rekao je Mikić.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC