• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Borca na klupi "zmajeva": Banjalučanin novi selektor reprezentacije BIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Irfan Pipe Smajlagić novi je selektor reprezentacije BIH.

 Irfan Pipe Smajlagić novi je selektor reprezentacije BIH. Izvor: Youtube/printScreen

Rukometna reprezentacija BiH dobila je novog selektora, a nakon Ivice Obrvana i Tonija Čoline, koji je bio privremeno rješenje, "zmajeve" će sa klupe predvoditi Irfan Pipe Smajlagić.

Proslavljeni rukometaš banjalučkog Borca postavljen je za selektora reprezentacije BIH koju u oktobru očekuje očetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Upravni odbor RS BiH se odlučio za Smajlagića jer imamo istu viziju razvoja rukometa u našoj zemlji. Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo. Smajlagić je renomirano trenersko ime i njegova namjera je da posloži sistemski omladinske selekcije od čega će u budućnosti imati koristi i seniorska selekcija", rekao je predsjednik Rukometnog saveza BiH Kenan Magoda.

Smajlagić je u svojoj uspješnoj karijeri koju je počeo u Borcu, s kojim je osvojio prvenstvo i Kup Jugoslavije, igrao za brojne klubove u Francuskoj i Hrvatskoj, a nastupao je za selekcije Jugoslavije i Hrvatske.

Sa Jugoslavijom je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, a sa Hrvatskom je osvojio zlato na OI u Atlanti 1996, srebro na Svjetskom prvenstvu 1995. na Islandu, te bronzu na EP 1994. godine u Portugalu.

Nakon toga posvetio se trenerskoj karijeri i vodio je selekcije Egipta i Irana, omladinske selekcije Hrvatske, te klubove - sarajevsku Bosnu, riječki Zamet, žensku ekipu Lokomotive Zagreb i Čakovec.

Imenovanje Smajlagića stiže u posljednji čas, pošto "zmajevi“ za dvije sedmice počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a smješteni su u grupu 7 sa Slovenijom, Crnom Gorom i i tzv. Kosovom.

Prvu utakmicu reprezentacija BIH igra 13. oktobra u 20 časova u Mariboru protiv Slovenije, a tri dana kasnije u Sarajevu će dočekati Crnu Goru. Prve dvije reprezentacije iz grupe idu direktno na EP, ali i četiri najbolja trećeplasirana tima iz osam kvalifikacionih grupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC