• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev mladi tim opravdao povjerenje protiv Vogošće! Mikić: Kod mene će igrati ko dobro trenira i to se pokazalo!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi su nakon veoma dobre partije nadigrali ekipu koja je u ovo kolo ušla kao lider Premijer lige BiH.

 mirko mikić nakon utakmice borac vogošća  Izvor: Screenshot

Najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone rukometaši Borca m:tel pružili su u četvrtom kolu, u kojem su kao domaćini nadigrali i savladali Vogošću (29:24).

Rival je u ovaj duel ušao kao lider premijerligaške tabele, ali je u Banjaluci u potpunosti zaustavljen, obzirom da nijednog trenutka nije uspio da stekne prednost nad Borcem, koji je od prvog minuta kontrolisao sva dešavanja na terenu.

Možda će vas zanimati

"Jako sam zadovoljan, bez obzira što nije ubjedljiv rezultat, kao što smo znali u prethodnim sezonama pobjeđivati razlikom od više golova. Vogošća je jako ozbiljna ekipa, dosta dobro je ušla u ovu sezonu. Sama činjenica da su bili na vrhu tabele prije ove utakmice govori tome u korist, tako da smo znali da moramo da odigramo dobro, da moramo da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodne tri utakmice. Ne treba previše ni hvaliti, ali to je prije svega pristup, motivisanost, ovakav stav, samopouzdanje... koje treba da prikažemo u svakoj utakmici, u svakoj sekundi, pogotovo što imamo mnogo povrijeđenih igrača. Sad ćemo spuštati loptu, spremati se za Zavidoviće i tražiti od igrača da ponove pristup kakav je bio u ovoj utakmici", rekao je trener Borca Mirko Mikić nakon utakmice.

Možda će vas zanimati

Strateg crveno-plavih ističe da su mladi igrači pokazali da zaslužuju ukazanu priliku.

"Jesu dobili šansu, ali su to zaslužili. Neću nikoga nagraditi, neću nikome dati nijednu sekundu zato što mi je neko simpatičan ili zato što imam neke afinitete i simpatije prema Borčevim igračima. Kod mene će igrati onaj ko dobro trenira i to se pokazalo. Onaj ko je bolje trenirao igrao je ovu utakmicu više nego onaj ko je slabije trenirao ili slabije igrao prethodne utakmice, taj je imao manju minutažu. Vrlo bitno je i da nam se vraćaju igrači koji se oporavljaju. Vratio se Amar Gračić, odmah je tečniji napad, odmah je ljepša igra, inteligentnija su rješenja... Svaki čovjek nam znači, svačiji doprinos je vrlo bitan i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu."

Sljedećeg vikenda, novi izazov – gostovanje Krivaji. Da li je vrijeme za prvi gostujući trijumf u sezoni, nakon poraza od Leotara i Izviđača?

"Polako, svaka utakmica je šansa... Nećemo sad dizati nikakve tenzije, nećemo praviti nikakvu euforiju, jednostavno spremaćemo se. Čeka nas trening oporavka, spremamo se isto za svaku utakmicu. Najvažnije je da mi riješimo probleme koje smo imali do sada, sa povrijeđenim igračima, da riješimo neke stvari u glavama, da se vidi da se može, a može se sigurno. Momci mnogo treniraju, rade i samo hoću da to pokažuu na terenu."

Izvor: Screenshot

Prvo ime utakmice bio je srednji bek Borca Nikša Petrović, koji je u trijumfu učestvovao sa sedam golova.

"Pokazali smo da smo ekipa i ovo je prvi put da smo stvarno u oba pravca odigrali kao tim. Svako je udarao i tukao jedan za drugoga, svi smo dali svoj maksimum, neko u odbrani, neko u napadu i to, jednostavno, rezultat pokazuje", rekao je Petrović.

Pomenuti Gračić odigrao je prvi meč nakon godinu dana poslije pauze zbog povrede koljena i, kao što je i sam trener Mikić rekao, pokazao da je od velike važnosti za mladi crveno-plavi tim.

Izvor: Screenshot

"Nije bilo lako vratiti se, znate svi kakva je povreda bila. Međutim, imao sam podršku kluba, uprave, svih igrača. Hvala im svima, ovo je i njihov i moj povratak, vjerujte mi da nemam riječi da opišem ovo. Najvažnije je da smo skupili hrabrost poslije utakmice u Ljubuškom, pokazali karakter i nadam se da će sad forma ići uzlaznom putanjom i da je ovo samo početak nečeg boljeg", podvukao je Gračić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC