• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Formuli 1 - Ferstapenu oduzimaju titulu? "Skupa" greška Red Bula, Hamilton ruši Šumaherov rekord?!

Autor Dragan Šutvić

Prava drama u Formuli 1 ovih dana, a sve zbog sezone koja je završena prije nekoliko mjeseci.

 maks ferstapen ostaje bez titule  Izvor: Profimedia/Jared C. Tilton

Najbrži vozač u prošloj sezoni Formule 1 mogao bi da ostane bez jedine šampionske titule u svojoj karijeri! Po pisanju britanskih medija, Maksu Ferstapenu mogla bi da bude oduzeta titula iz sezone 2021. i to zbog kršenja pravila njegovog tima Red Bul. Kako navode pojedini britanski sajtovi, ovaj tim je debelo premašio dozvoljeni budžet za prethodnu sezonu.

Navodno, Red Bul je tokom prethodne sezone potrošio čak 4,5 miliona funti više nego što su pravila u Formuli 1 dozvoljavala, a Maks ferstapen bi zbog toga mogao da ostane bez titule koju je izborio u posljednjim krivinama posljednje trke u sezoni. Podsjećamo, u senzacionalnom finišu sezone Maks je na nevjerovatan način stigao do pobjede u Abu Dabiju, kada je u direktnom duelu pretekao Luisa Hamilton - svog jedinog konkurenta. I tada je bilo kontroverzi, već se jednom pričalo o oduzimanju titule Ferstapenu, ali od toga nije bilo ničega... Ovako je Luisov otac čestitao Maksu titulu na kraju prethodne sezone:

Ipak, sada bi ta titula mogla da bude pod istragom. Pozivajući se na izvore iz Njemačke, Britanci pišu da je dozvoljeni budžet od 114 miliona funti za sezonu premašen, a jedna od kazni za Red Bul moglo bi da bude oduzimanje bodova njihovom prvom vozaču, što bi rezultatiralo i gubitkom ttiule. U tom slučaju - a razlika u bodovima na kraju sezone bila je samo osam bodova - Luis Hamilton bi po osmi put postao svjetski šampion.

Ostaje da se vidi da li su ovo samo spekulacije ili je engleski vozač stvarno blizu rekordne titule u Formuli 1. On je i prethodne sezone bio sjajan, ali je Ferstapen sa 10 pobjeda u toku sezone uspio da prekine njegovu dominaciju. Prije toga je Hamilton imao niz od četiri uzastopne titule, odnosno šest titula u posljednjih sedam godina! Ukoliko osvoji osmu titulu, nadmašiće legendarnog Mihaela Šumahera sa kojim je trenutno izjednačen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC