• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubjedljiv poraz Slobode od Olimpijakosa: Gračanica jedina osvjetlala obraz bh. rukometa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tri od četiri predstavnika BiH u EHF Evropskom kupu za rukometaše doživjeli su neuspjehe, i to poprilično ubjedljive.

 Sloboda iz Tuzle doživjela ubjedljiv poraz od Olimpijakosa 24:34 Izvor: Promo/RK Sloboda Tuzla

Rukometaši tuzlanske Slobode doživjeli su ubjedljiv poraz u gostima od Olimpijakosa.

Iako nakon prvih 30 minuta nije izgledalo da će se gosti lako predati (16:14), grčki tim na kraju je stigao do velike razlike od 10 golova 34:24, te revanš u Tuzli sa sedam dana dočekuje sa teško dostižnom prednošću.

Tuzlaci su u duelu sa grčkim šampionom samo dva puta vodili na meču, 1:0 i 2:1, da bi u četvrtom minutu Grci stigli do preokreta i prednosti 3:2, koju su iz minuta u minut do kraja samo uvećavali.

Sloboda je imala solidan zaostatak (23:20) nakon desetak minuta igre u nastavku i činilo se da bi mogla doći do povoljnijeg rezultata na teškom gostovanju, ali je uslijedila serija Olimpijakosa 9:2 i sve nade Tuzlaka tu su srušene.

Viron Papadopulos sa osam golova bio je najraspoloženiji kod domaćina, a jedan manje postigao je Oliver Niokas. U timu Slobode Božo Vujović postigao je pet, a Anes Bečić četiri gola.

Olimpijakos je i prije tri godine pokazao nadmoć nad bh. klubovima. Tada je pred domaćom publikom savladao banjalučki Borac 30:21, da bi trijumf upisao i u revanšu u Banjaluci. Bilo je 30:25 u korist grčkog kluba.

Podsjetimo, u drugom kolu EHF Evropskog kupa juče su nastupila tri bh. predstavnika, od kojih je samo Gračanica uspjela da slavi. Savladan je azerbejdžanski Baki 33:17, dok su Borac m:tel i Izviđač doživjeli ubjedljive poraze.

Banjalučani nisu imali snage da se suprotstave slovenačkoj Ribnici i upisali su jedan od najtežih poraza na međunarodnoj sceni u istoriji (19:40), dok je Izviđač upisao takođe ubjedljiv neuspjeh. U Slovačkoj je dominantna bila Povaška Bistrica i slavila 34:25.

Gračanica je bila bolja i u drugom meču, takođe na domaćem terenu, u kojem su nominalno bili gosti. Bilo je 37:28, te je bh. tim ostvario plasman u treće kolo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC