• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 đoković rune
 đoković rune

Šok za Novaka Đokovića! Srbin dominirao, pa Dancu "poklonio" titulu

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Đoković je vodio 1:0 u setovima i imao veliku šansu na početku drugog dijela, ali je Danac napravio spektakularan preokret.

 đoković rune Izvor: Profimedia

Novak Đoković je poražen u finalu Mastersa u Parizu! Srpski teniser sjajno je počeo meč, rano napravio brejk i sigurnom igrom osvojio prvi set, ali zatim nije bio na vrhuncu snage. Nakon propuštene tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta Holger Rune je uspio da se vrati u meč i na kraju savlada jednog od najboljih svih vremena - 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Drugi set pripao je Dancu bez velikih prilika za Đokovićev povratak u meč, a tokom trećeg je bio najdramatičnije. Novak Đoković je imao prednost brejka koju nije uspio dugo da sačuva, a zatim je u finišu susreta morao i da juri brejk zaostatka. U 12. gemu trećeg seta čak šest puta je imao brejk loptu, ali je Rune u tim trenucima pronalazio svoje najbolje servise.

Prava šansa za Novaka nije se ukazala, dok je Danac treću meč loptu riješio u svoju korist. Bio je to poen koji mu je donio najveći trofej u karijeri, ali i zagrljaj od čovkeka koji mu je prije nekoliko godina bio idol. Holger je odrastao gledajući Novaka, a iz djetinjstva ima i fotografiju prije koje je morao da pita idola da zajedno ispoziraju. Sada su druga vremena, uspio je i da ga pobijedi!

17:45

KRAJ - 1:2!

Novak Đoković je poražen u finalu Mastersa u Parizu! Od njega je, nakon velike drame, bolji bio mladi Holger Rune!

17:41

Pet brejk lopti...

Igra se 12. gem trećeg seta već više od 13 minuta, a Novak Đoković je samo tokom njega uspeo da propusti pet brejk lopti!

17:27

Užas, 5-6!

Činilo se da je gem pod kontrolom Novaka Đokovića, a zatim je srpski as izgubio četiri uzastopna poena. Rune je stigao do brejka i u narednom gemu će servirati za meč i titulu u Parizu!

17:22

Još jedan korak - 5:5!

Bio je pod pritiskom Danac, ali uspeo je da se izvuče kao da je u karijeri odigrao na stotine ovakvih mečeva. Moraće Novak da bude još bolji kako bi slomio otpor Runea i sedmi put u karijeri osvojio Pariz.

17:16

Sve je spremno za veliku dramu - 4:4!

Imao je Novak povremeno šanse da i ranije reši ovaj meč, ali... Gledaćemo izuzetno zanimljiv okršaj u finišu turnira u Parizu. Ostalo je samo nekoliko gemova do kraja turnira.

16:58

Brejk... - 3:3!

Novak Đoković nije uspeo da sačuva svoj servis i danski teniser Holger Rune ponovo je u igri. Sa druge strane, postoji i dobra vest. Neće biti najavljenog medicinskog tajm-auta, Novak je zatražio i dobio samo masažu leve butine.

Izvor: Fonet/Michel Euler/AP

16:50

BREJK ZA NOVAKA - 3:1!

Isto kao u prvom setu, Novak Đoković pravi brejk pri rezultatu 2:1. Danac je ponovo nešto slabije servirao, što je srpski teniser iskoristio na najbolji mogući način. Odlična prilika je pred Novakom, ali se čini da on u ovim trenucima ima i problema sa povredom.

16:43

Odličan je Rune - 1:1!

Mladi teniser početkom trećeg seta igra veoma dobro, a pokazuje i ogromnu zrelost s obzirom na to da mu je ovo prvo Masters finale u karijeri. Nakon početne treme počeo je da igra sve bolje, a na početku trećeg seta obojica tenisera su osvojila gem na svoj servis.

Izvor: Fonet/Michel Euler/AP

16:33

KRAJ SETA - 3:6!

Vraća se mladi danski teniser, gledaćemo treći set! Nakon što je Novak Đoković prilično lako osvojio prvi set, Holger rune se revanširao u drugom. Prva dva seta današnjeg meča dosta liče na one koje je novak juče odigrao protiv Stefanosa cicipasa, a ostaje da se vidi da li će i ishod trećeg biti identičan.

16:23

Novakova šansa - 2:4!

Počeo je srpski teniser da osvaja gemove u drugom setu, a tokom narednog će biti idealna prilika za pokušaj brejka i dramu u finišu drugog seta.

16:15

Ključni detalj drugog seta!

Novak je bio blizu da slomi otpor Holgera Runea, ali... Nije iskoristio nijednu od tri brejk-lopte.

16:14

Loše, loše... - 0:3!

Svaki od tri gema u drugom setu doneo nam je veliku dramu, ali je svaki na kraju pripao danskom teniseru koji je na pola puta da osvoji drugi set i izjednači u finalu Pariza.

16:08

Brejk - 0:2!

Drugi set je počeo odlično, ali su ubrzo nastali problemi... Nakon što nije uspeo da osvoji gem na protivnikom servis, Novak je doživeo brejk, pa sada Danac ima opipljivu prednost u drugom delu meča.

16:02

Novak propustio šansu - 0:1!

Najbolji srpski sportista bio je blizu brejka u prvom gemu drugog seta, ali nije uspeo da iskoristi nijednu od tri uzastopne brejk-lopte. Na kraju je izgubio gem koji je trajao više od sedam minuta, pa mladi Danac vodi prvi put na meču - uz napomenu da je izgubio prvi set.

15:51

Jedan od najlepših poena!

Ovako je Novak iznudio grešku Holgera:

15:49

Prvi set - 6:3!

Nakon svega prikazanog u prvih 36 minuta meča, Novak Đoković zasluženo stiže do osvajanja prvog seta. Srpski teniser je sada na pola puta do 7. pehara namenjenog osvajaču Pariza. Podsećamo, on je u tom, ali i svim ostalim kriterijumima, apsolutni rekorder jednog od najprestižnijih turnira u kalendaru.

15:42

Rutinski do 5:2!

Ne spušta nogu sa gasa Novak Đoković, a sada ga samo jedan gem deli od osvajanja prvog seta. Tokom prvog dela meča protiv Holgera Runea srpski as je veoma miran, dok se kod Danca vidi malo treme jer igra najbitniji meč karijere!

15:36

Legenda prati meč!

Finale Pariza posmatra i Stefan Edberg, legendarni teniser iz Švedske.

15:30

BREJK ZA NOVAKA - 3:1!

Nakon što je dominantno uzeo gem na svoj servis, Novak Đoković pravi i brejk. Častio ga je mladi danski teniser koji je na brejk-loptu očajno odservirao i dva puta lopticu izbacio u aut. Srpski teniser sada ima ogromnu prednost i na pola puta je do osvajanja prvog seta.

15:22

Po gem - 1:1!

Novak je dobro počeo meč, ali je i Runde odgovorio osvajanjem gema na svoj servis. Bez većih problema i bej brejk-lopti, svako je osvojio po jedan gem na startu.

15:05

Novak prvi servira!

Meč u Parizu počinje za nekoliko minuta, a Novak Đoković će prvi biti na servisu.

14:50

Đoković spreman!

Ovako je Novak trenirao pred meč protiv Danca:

14:45

Protivnici u Parizu!

Tokom ove nedelje, Novak Đoković je upisao četiri pobede. Redom su u Parizu padali Maksim Kresi, Karen Hačanov, Lorenco Muset i Stefanos Cicipas, koji je pružio najveći otpor i jedini je susret odveo u treći set!

14:35

Strašna forma Novaka Đokovića!

Iako je ove sezone imao priliku da igra manje nego bilo kada u karijeri, Novak Đoković je uspeo da osvoji četiri titule. Poslednje dve osvojio je na poslednja dva turnira koje je igrao, prvo u Tel Aviva, a zatim u Astani.

Ta dva turnira došla su nakon višemesečne pauze koja je nastala posle trijumfa na Vimbldonu. Zbog toga što nije vakcinisan Đoković je propustio celokupnu američku turneju, a ipak je uspeo da se kvalifikuje za Završni masters ove sezone.

Izvor: Profimedia/LoIc Baratoux/LABEL IMAGE

14:25

Međusobni skor!

Novak Đoković i Holger Rune dobro se poznaju sa zajedničkih treninga, ali nisu imali prilike često da igraju takmičarske mečeve. Oni su se sastali samo jednom, na US openu 2021. godine. Tada je srpski teniser bio bolji u četiri seta i prilično lako je eliminisao mladog Danca.

14:15

Ko je Holger Rune?

Danski teniser Holger Rune (19) trenutno je 18. igrač planete i jedan od najtalentovanijih momaka u svom sportu. Do sadaje osvojio dve ATP titule, a najbolji grend slem rezultat mu je četvrtfinale Rolan Garosa u ovoj sezoni. On je u svet profesionalnog tenisa ušao tek 2020. godine, pa ne čudi što su mu svi najbolji rezultati u karijeri ostvareni ove sezone.

Finale turnira u Parizu biće najveći meč njegove karijere, a igraće ga protiv Novaka Đokovića. Dok je odrastao i pravio prve teniske korake, mladi Danac divio se sprskom teniseru, sa kojim je danas dobar prijatelj.

14:10

Javio se Novakov hejter

Ben Rotenberg, američki novinar i Novakov hejter javio se pred finale. Smislio je novu teoriju zavere i napao Đokovićev tim zbog jednog poteza tokom polufinala...

Izvor: YouTube/ATP Toru/Twitter/@Nicarzani/Printscreen

14:00

"Volim Runea, ali..."

Đoković odlično poznaje Runea, momka rođenog 2003. godine. Zajedno često treniraju, a u najavi finalnog duela imao je samo reči hvale.

"Sjajan je momak, mnogo ga volim. Dobar je za tenis, uvek daje sve od sebe, borac je, takmičarski je nastrojen, često treniramo zajedno. Poznajem i njegovu porodicu. Imaće težak posao sutra ako želi pobedu. Van terena smo prijatelji, ali na terenu ćemo se boriti. Siguran sam da će biti uzbuđen" ,rekao je Novak.

13:50

Deo platforme pao na Novaka?

Prema informacijama koje su posle meča sa Cicipasom stigle iz Pariza na Novakovu nogu pao je deo platforme. Đokvić nije o tome pričao na konferenciji za medije, ali su navijači bili zabrinuti oko eventualne povrede.

Izvor: Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

13:45

Novakov urlik

Đoković je proslavio pobedu na buran način - urlikom koji je čuo ceo Pariz. Pokazao je na taj način koliko mu sve ovo znači.

Izvor: Twitter/@TennisTV screenshot

13:40

Novak pobedio Cicipasa

Đoković je u polufinalu posle velike borbe i drame pobedio Stefanosa Cicipasa (Grčka) - 6:2, 3:6, 7:6 (7:4).

13:35

Dobar dan!

Strašna nedelja je iza Novaka Đokovića, a do trofeja u Parizu ostao je samo još jedan meč. Srpski tensier plasirao se u finale jučerašnjom pobedom nad Stefanosom Cicipasom u strašnom meču koji je trajao tri seta, a novi izazov biće mu mladi Holger Rune.

Teniser koji povremeno sparinguje sa Đokovićem odrastao je gledajući Novakove mečeve, a često je isticao i da mu je baš Srbin teniski uzor. Njih dvojicu veže prijateljstvo van terena, ali danas u Parizu neće biti milosti - gledaćemo strašan meč. Tekstualni prenos susreta koji se igra od 15:00 pratite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije