• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji hrvatski teniser ima novi posao: Poslije Federera trenira klince u Francuskoj

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić imenovan je na čelo misije "Ambicija 2024" Teniskog saveza Francuske, koja će voditi brigu o treniranju mladih.

 Ivan Ljubičić trenira mlade tenisere u Francuskoj Izvor: MN PRESS

Nekada treći reket svijeta "imaće za cilj da ojača sektor visokog nivoa od 14 godina i više, tenisere i teniserke, posebno s pogledom na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024", objavio je francuski Savez u saopštenju za javnost.

Ljubičić (43), koji je bio trener Rodžera Federera od 2015. do 2022. godine, "donijeće francuskom tenisu svoju stručnost i traženje podrške mladim francuskim igračima u njihovoj karijeri i njihovom treningu", naglašeno je u saopštenju.

"Ivan ima 'ono nešto' što čini i hrani šampione. Njegov pristup tenisu, fokusiran na igru u svakom trenutku i do najsitnijeg detalja, vođen je kulturom pobjeđivanja koju želimo usaditi našim francuskim nadama", objašnjeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Žil Moreton.

Vjerujući da "Francuska ima vrlo bogato, vrlo obećavajuće tlo", Hrvat je istakao svoju "potpunu predanost" i "jaku želju da dijeli vrijednosti koje kuju šampione".

Osvajač deset titula na ATP Turu, uključujući Indijan Vels Masters 2010. godine, Ljubičić, koji je inače rodom iz Banjaluke, takođe je osvojio Davis kup 2005. s Hrvatskom i bronzu u parovima na Olimpijskim igrama u Atini (2004.) s Mariom Ančićem.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC