• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat našao izgovor za najbolniji poraz Federera: Žena digla prst, Novak spasio meč lopte, a on se sjetio nakon 3 godine

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ivan Ljubičić je tek po završetku karijere Rodžera Federera otkrio neke detalje o porazu od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona 2019. godine.

 Ivan Ljubičić o Rodžeru Federeru Izvor: Profimedia/Twitter/ymanna3/Printscreen

Rodžer Federer je donio odluku prošle sedmice o završetku karijere u 42. godini. Legendarni Švajcarac saopštio je da više ne može da se profesionalno bavi tenisom i da će njegov posljednji turnir biti Lejver kup (23-25 septembar). Ipak, posljednje vijesti su da bi osvajač 20 grend slem trofeja mogao da propusti učešće i na takmičenju u Londonu.

No, o njegovom završetku karijere oglasio se i njegov posljednji trener, Hrvat Ivan Ljubičić. On je govorio o Federerovoj odluci, ali ponudio i novi izgovor za poraz Švajcarca u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

Federer je sa Ljubičićem započeo saradnju kada je bio na 17 slemova i u međuvremenu je osvojio još tri. Ipak, četvrti im je izmakao u finalu Vimbldona 2019. godine, kada je Federer imao dvije meč lopte protiv Đokovića. Srpski teniser je spektakularno napravio preokret i spriječio Rodžera da prvi stigne do 21. slema. To su naknadno uspjeli i Nadal i Đoković, a Ivan Ljubičić je u jednom intervjuu ponovo spomenuo meč zbog kojeg bi Federer mogao i najviše da žali tokom svoje igračke penzije.

"Pokušao sam da mu pomognem da osvoji još jedan grend slem, a on je osvojio tri, tako da sam srećan sa tim dijelom moje trenerske karijere. Šteta je što zbog zdravstvenih razloga nije mogao da igra na svom najboljem nivou posljednjih godina", počeo je Ljubičić.

"On je takođe bio i van forme 2019. godine na Vimbldonu, kada je propustio dvije meč lopte u finalu protiv Novaka. Trenirao je sa uzdržanošću, na oko 60-70 odsto njegovih mogućnosti. Njegovo tijelo je prešlo veliki put i normalno je da mu treba odmor. Nema problema između nas i nikada ih neće biti. Mi smo bili prijatelji i ostaćemo prijatelji", rekao je Ivan Ljubičić o Federeru.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC