• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal je spreman za titule, A ĐOKOVIĆ NIJE FAVORIT! Španac šokirao izjavom pred Australijan open - Rafa, šta to pričaš?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal istakao da Novak nije favorit na grend slemu koji je osvajao devet puta.

 Rafael Nadal smatra da Novak Đoković nije izraziti favorit na Australijan openu Izvor: Profimedia

Rafael Nadal, drugi teniser svijeta i vlasnik rekordnih 22 grend slem titule, vodi ljutu borbu sa Novakom Đokovićem za priznanje najboljeg tenisera svijeta bar u toj statistici. Novak ima 21 "najvažniju" titulu, a na predstojećem Australijan openu boriće se za deseti trofej sa prvog grend slema u sezoni. Ipak Rafa ne misli da je Đoković izraziti favorit na prvom grend slemu u ovoj godini.

"Jasno je da je neko ko je slavio devet puta u Melburnu u najužem krugu kandidata za titulu. Međutim, ne bih rekao da je Đoković izraziti favorit. Mnogo je tenisera koji mogu da idu do samog kraja", smatra Nadal, koji će braniti trofej iz Australije osvojen prošle sezone kada je Đoković bio spriječen da nastupi.

Što se ličnih ciljeva tiče, dobro je poznato čemu se nada Španac.

"Moji ciljevi su uvijek najviši. Želim da budem konkurentan na svakom turniru na kojem se pojavim. Da je neko rekao prije nekoliko godina da ću i dalje igrati sa 36 godina, ja prvi ne bih povjerovao. Međutim, uprkos povredama i dalje sam tu, spreman za najviše domete", zaključio je Nadal.

Za razliku od prije 365 dana na ovom turniru pojaviće se i Novak Đoković. Prošle sezone Srbin je prošao pakao u Australiji kada je bio u pritvoru nakon nesporazuma koji su izazvale vlasti u Australiji. Tada je cijeli svijet, pa i Siniša Mihajlović, Novaku slao poruke podrške.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 16. januara 2023. godine, a Novak Đoković pokušaće da izbori 10. titulu nakon što prošle godine nije igrao u Melburnu.

Pogledajte galeriju Đokovića od prošle sezone:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC