• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona virus PONOVO prijeti! IHF uveo OBAVEZNA testiranja pred SP - švedski trener RAZOČARAN!

Autor Dragan Šutvić

Pandemija korona virusa je u velikoj mjeri "unakazila" prošlo Evropsko prvenstvo, a sada prijeti da to uradi i sa planetarnim rukometnim prvenstvom.

 korona virus pravi probleme pred svjetsko prvenstvo u rukometu Izvor: FENA/Ilustracija

Pandemija korona virusa napravila je ogromne probleme velikom broju reprezentija na Evropskom prvenstvu u rukometu, održanom prošle godine.

U izjavi za MONDO, legendarni srpski rukometaš Dragan Škrbić istakao je da rezultati sa te kontinentalne smotre čak i nisu mjerodavni s obzirom da je, kako kaže, prvenstvo više ličilo na defile sportista zbog pandemije nego na ozbiljnu rukometnu smotru.

Problemi su se pojavili i sada, tek nekoliko dana pred Svjetsko prvenstvo, koje će se u Poljskoj i Švedskoj!

Možda će vas zanimati

Nova godina loše je počela za reprezentativca Danske Simona Pitlika, koji je dobio pozitivan nalaz na korona virus, te je već izolovan od ekipe.

"Test je blago pozitivan tako da vjerujemo da je riječ o staroj infekciji. Međutim treba da budemo oprezni dok sutra ne uradimo novi test koji će dati odgovor na sva pitanja", rekao je doktor danske reprezentacije Morten Storgard.

Sam Pitlik vjeruje da će vrlo brzo biti u prilici da trenira sa ekipom.

"Velika je šteta što nisam u mogućnosti da budem sa ostatkom tima, ali sreća u nesreći je što se ovo dogodilo u ranoj fazi pred prvenstvo, tako da bi u potpunosti trebalo da budem spreman za takmičenje. Na sreću, nemam nikakvih simptoma, tako da se nadam da ću veoma brzo izaći iz izolacije i nastaviti sa treninzima."

Inače, Svjetska rukometna federacija odlučila je da uvede tri obavezna testiranja na korona virus, kada je riječ o predstojećem planetarnom prvenstvu. Testiranja će biti obavljena prije početka prvenstva, pred start glavne runde i prije mečeva četvrtfinala.

Ako igrač dobije pozitivan test, slijedi period izolacije od najmanje pet dana, a tek kad dobije negativan nalaz, rukometaš može da se vrati normalnim obavezama i režimu rada sa ekipom.

Razočaran ovakvim raspletom situacije je trener švedske ekipe Mihael Apelgren, koji kritikuje ovakvu odluku čelnika svjetskog rukometa.

"Sramota je kad igraš prvenstvo svijeta na domaćem terenu i ne možeš da se ponašaš kao ostali Šveđani", rekao je 38-godišnji Apelgren, nastavivši:

"Tužan sam. Mislio sam da je ovaj period iza nas. Znam da iza ovoga ne stoji naš Savez koji je domaćin prvenstva, već od IHF. Iskreno, ne znam zašto se ovo radi. U Švedskoj, period korona virusa je završen i bolest se od 1. aprila prošle godine ne smatra opasnom po društvo. Niko se ne boji korone, već testova,. Nije baš zabavno za igrača da propusti prvenstvo svijeta kod kuće", rekao je Apelgren za švedske medije.

Na ovom prvenstvu svijeta, koje počinje 11. i završava 29. januara, učestvovaće i reprezentacija Srbije, koja će tokom grupne faze igrati protiv Alžira, Njemačke i Katara.

Ekipe koje budu plasirane od prvog do trećeg mjesta naći će se u drugom krugu, uz prenošenje bodova iz međusobnih duela.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC